søndag, oktober 30, 2011

Metal Søndag 30. oktober


Mortician - Chainsaw Dismemberment
Relapse Records, 1999

Ja, jeg skriver om Mortician igjen. Jeg trenger å høre death/grind blir spilt med ødeleggende brutalitet, og Mortician gir meg akkurat det. En gitar, en bass og en trommemaskin er alt man trenger. Det er tonnevis av andre band jeg kunne ha skrevet om, men det er noe magisk med dette bandet. Det er lite som minner om melodier eller harmonier, bare vegg av skitten støy og nonstop blast beats. Mange av låtene har lydklipp fra skrekkfilmer, som ofte ender opp med å være lengre enn låtene. Det er akkurat det samme som alle de andre utgivelsene deres. Faktisk er lydklippene nesten den eneste måten å skille albumene fra hverandre. Det er små forskjeller som et det er små variasjoner i riffene (det er vanskelig å høre noen riff hvis man ikke er vant til virkelig brutal musikk, men de er der) og hvilken blast beats de har programmert trommemaskinen til å spille, men all musikken til Mortician smelter sammen til en blodig masse. Men det er blodig masse man hele tiden kommer tilbake til. Det er som de gamle splatterfilmene de baserer lyrikken på. Du vet de ikke er så gode filmer i det store og det hele, men du har en trang til å se dem om igjen og om igjen.

Det er Halloween i morgenkveld. Mortician legger opp for den rette stemningen til å se de blodigste splatterfilmene fra 80-tallet. De fanger opp stemningen perfekt. Det er en fantastisk følelse og bare å la brutaliteten angripe ørene dine mens du tenker på de gamle filmklassikerne. Det setter meg inn i det gode morbide humøret som jeg søker etter når jeg ser de filmene. Mortician er beviset på at ofte er det mest hjernedøde det beste.

-----------------------------------------------

Vuohi er et black metal inspirert grindcore band fra Finland. De har gitt ut to demoer, og du kan høre den siste på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Nile - Papyrus Containing the Spell to Preserve Its Possessor Against Attacks from He Who Is in the Water

Rhapsody of Fire - Sea of Fate

Viking Skull - Beers, Drugs & Bitches

Read More...

onsdag, oktober 26, 2011

The Seance (Use headphones!)

Read More...

Can James Van Praagh Talk With Dead People?

Read More...

mandag, oktober 24, 2011

Derren Brown - The Experiments: The Assassin

Read More...

søndag, oktober 23, 2011

How To Spot Bullsh!t 2: True Believers

Read More...

How To Spot Bullsh!t: Question-Sayers

Read More...

Metal Søndag 23. oktober


Devil Doll - Sacrilegium
Hurdy Gurdy Records, 1992

Halloween nærmer seg og det er på tide å skrive om enda et Devil Doll album. Sacrilegium er en lang sang som nesten er en time lang. Nesten en time fylt med atmosfærisk avantgarde klassisk musikk med små, men episke innslag av metalriff. Musikken drar deg inn i landskap fylt med serialistisk død, lidelse og skrekk. Den ekstremt creepy stemmen til Mr. Doctor ligger over musikken og fyller lytteren med et forforståelig, men skrekkelig budskap. Mr. Doctor var veldig inspirert av gamle filmer som Das Kabinett des Dr. Caligari og Un Chien Andalou, og det er nettopp de mørke, sære og groteske bildene fra de filmene som dukker opp i hodet på lytteren. Verden bare forsvinner helt blir byttet ut med sort/hvit film og dine dypeste mareritt. Skygger blir levende, og mørket bare trenger seg på og kveler alt lys og liv i rommet.

Er du ute etter noe vakkert, men grotesk, så er hvilket som helst Devil Doll album noe for deg. Musikken er påtregende og det skjer hele tiden noe. Denne anmeldelsen er en smule kortere enn de jeg pleier å skrive, men det beste er å ganske enkelt å oppleve dette albumet selv frem for å basere deg på noen anmeldelse. En hver fan av avantgarde og de tidligste skrekkfilmene må sjekke ut Sacrilegium.

-----------------------------

Stormbane et australsk thrash band (med en del hint av black metal) med to demoer/EP-er ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Diamond Plate - At the Mountains of Madness

Halford - Made of Metal

Freedom Call - Thunder God

Read More...

lørdag, oktober 22, 2011

Ben Goldacre's "Don't Dumb Me Down"

Read More...

RSA Animate - The Divided Brain

Read More...

søndag, oktober 16, 2011

Child Marriage in the Quran

Read More...

Atheists goin' to Church

Read More...

Metal Søndag 16. oktober


Spinal Tap - Spinal Tap
MCA, 1984

Spinal Tap er mest kjent fra komedien med samme navn. Uten tvil en av mine favorittfilmer. Humoren er virkelig god og karakterene virker levende og realistiske selv om de er dumme som brød. Men det som virkelig får meg til å like filmen er musikken. Derfor er denne utgaven av Metal Søndag dedikert til soundtracken. Albumet er en blanding av heavy metal låter og 60-talls rock. Som mange kanskje husker, så hadde Spinal Tap en karriere som strakk seg tilbake til den gang. En del av de låtene dukket opp i filmen, så det er naturlig at de blir tatt med. Den eneste låten fra filmen som ikke er med er All The Way Home. For de som ikke husker, så var det den første låten hovedpersonene skrev sammen da de var ungdommer. Det er virkelig synd at den ikke er med siden det en veldig fin låt fra så godt som den eneste seriøse scenen i filmen. I gjengjeld er det en låt som på albumet som ikke er med i filmen (eller kanskje to siden jeg er litt usikker om Hell Hole var noe sted i filmen).

Dette er et velig morsomt og rett frem underholdene album. Låtene er enkle og dumme, men de er catchy og har en god heavy metal stemning hele veien. Det eneste negative jeg klarer å si er at siden de fleste heavy metal låtene i filmen var live, så mangler studioversjonene litt av råskapen. Er du fan av enkel rettfrem heavy metal, så er Spinal Tap verdt å sjekke ut utover filmen.

-----------------------------------------------

Klamm er et tysk black metal band med en demo ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Slayer - Seasons in the Abyss

Orphaned Land - Ocean Land

Kreator - Enemy of God

Read More...

torsdag, oktober 13, 2011

Knowledge Report: L. Ron Hubbard's Great-Grandson

Read More...

søndag, oktober 09, 2011

Global Consciousness Project

Read More...

Metal Søndag 9. oktober


Celtic Frost - To Mega Therion
Noise Records, 1985

Det er mange grunner til at album blir sett på som en klassiker. Det er et historisk viktig landemerke som revolusjonerte sjangeren eller til og med skapte en ny sjanger. Det kan være fordi det ganske enkelt er et genialt album kvalitetsmessig eller står som er perfekt eksempel på hvordan man gjør en form for musikk riktig. Så er det To Mega Therion av Celtic Frost. Dette albumet står som et historisk landemerke i både thrash, black metal, death metal og ekstrem doom. Det fucking heavy saker her. Ikke bare for 1985, men for uansett hvilket år det er snakk om. Det er skikkelig headbanging hele veien, men samtidig er det er atmosfærisk og satanistisk som faen. Man vet ikke om man skal sitte i et mørkt rom og meditere mens du lar deg bli besatt av onde ånder eller om du skal knuse alt rundt deg i en vill enmanns moshpit. Hele albumet er stygt og ondskapsfullt. Det har virkelig den skitne undergrunnsstemningen som er nesten umulig å gjenskape i dag. Enten det er raske thrashriff eller sakte doomriff, så er musikken knusende brutal og rå. Jeg kan hylle dette albumet i evigheter. Det kan hende det ikke klikker på første gjennomlytning, men fy faen hvor bra dette albumet er etter den fjerde eller femte gjennomlytningen.

Så godt som alle klassiske death og black metalbandene fra første halvdel av 90-tallet var inspirert av To Mega Therion. Det samme kan sies om den første generasjonen av death doom. Dette er virkelig en av de klassikerne du burde gjøre til topprioritet å skaffe deg om du ikke allerede har gjort det.

-----------------------------------

Killrazer er et australsk thrash band med en demo ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Highlord - Scarlet Tears

Darkthrone - Too Old Too Cold

Terrorhorse - Modern Mathematics

Read More...

lørdag, oktober 08, 2011

DNA extraction in your kitchen

Read More...

torsdag, oktober 06, 2011

Varg Vikernes - Mind Reader

Read More...

søndag, oktober 02, 2011

Metal Søndag 2. oktober


Melvins - Houdini
Atlantic Records, 1993

Melvins har vært aktive siden 80-tallet og holder det fortsatt gående. De har vært inne om mange sjangre innfor både metal, punk, grunge og eksperimentell musikk. De har vært med på å forme doom, stoner og sludge, og er ofte sett på som det første bandet innfor den sistnevnte sjangeren. Houdini fra 1993 er et perfekt eksempel på sludge metal. Bass og gitaren skaper en virkelig tykk og tung sound, og riffene er sakte og seige, men samtidig aggressive. Det er også verdt at trommene er virkelig gode på dette albumet. Jeg er vanligvis ikke så fryktelig opptatt av trommer, men her skinner de gjennom. Det er klare hint av Black Sabbath samtidig som at det er noe små hint av hardcore punk. Den rene sludge doom følelsen er der hele veien. En av de beste låtene er deres cover av Kiss låten Going Blind. De forandrer den virkelig til en blytung og annerledes låt. Jeg vil gå så langt å si at den er bedre enn originalen. Det er perfekt blanding av rettfrem gode låter og sære eksperimenter som er med å gjøre dette albumet til en klassiker man aldri går lei av.

Dette er den type album alle fans av doom, sludge, stoner og god metal uansett sjanger burde få med seg. Det er fint lite som slår den første generasjonen av sludge band når det kommer til tunge riff og til å skape en sær og selvdestruktiv atmosfære. Det er langt i fra det mest ekstreme sludge albumet der ute, men det gjør ikke noe. All old school sludge trenger ikke å handle om total sammenbrudd. Noen ganger er gode sære og tunge låter som flyter bra det beste. Houdini har den mørke stemningen sludge skal ha, men på en veldig feel good måte som gjør at man kan høre albumet om igjen og om igjen uansett hvilket humør man er i.

----------------------------------------

Kalakai er et amerikansk metalcore band med to demoer/EP-er ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Mind Funk - Sister Blue

Accept - Teutonic Terror

Cryonic Temple - King of Transylvania

Read More...

lørdag, oktober 01, 2011

James Randi on Canada

Read More...