onsdag, august 31, 2011

Epic creationist fails of our time #3

Read More...

tirsdag, august 30, 2011

Heresy

Read More...

mandag, august 29, 2011

Racists Are Pathetic

Read More...

søndag, august 28, 2011

Why We Believe in God(s)? - Penn Point

Read More...

Metal Søndag 28. august


Crashdïet - Rest in Sleaze
Stockholm, 2005

Jeg har tidligere skrevet om diverse puddelband mange metalheads avviser som rock selv om de har en solid dose metal i seg. Fleste av disse bandene relikvier fra 80-tallet, men i de siste 10 årene har det vært en eksplosjon av nye band i denne stilen. Hårspray og spandex kledde band er tilbake, og mange av dem ser ut til å komme i fra Sverige. Et av favorittbandene mine fra denne scenen er utviltsomt Crashdïet. De spiller catchy hard rock, men de har den rette dosen av tunge riffene som gjør at de kan kalles heavy metal. Tenk på de mest metalliske øyeblikkene til Mötley Crüe og Skid Row, bare mye mer fresh og nytt. De klarer å høres ut som noe fra 80-tallet samtidig som at det er klart og tydelig at de moderne band for den nye generasjonen av hardrockere og metalheads. Og motsetning til mange av de gamle bandene i denne stilen, så er det lite lyrikk om festing. Det er mer fokus på følelser og problemene i samfunnet, noe som gir musikken en mer seriøs og mørk atmosfære slik god heavy metal burde ha. Vokalist Dave Lepard hadde stemmen for denne typen musikk, men dessverre begikk han selvmord året etter at dette albumet kom ut. Et virkelig tap, men heldigvis har bandet klart å komme seg videre.

Ikke la glam/sleaze/puddel image lure deg. Dette er absolutt ikke enda et corny hard rock band som er mer opptatt av å feste enn å spille musikk. Dette er et seriøst heavy metal band som har klart å fange opp ånden til 80-talls metal samtidig som at de har klart å skape sin egen sound. En hver fan av tradisjonell hard og heavy burde skaffe seg Rest in Sleaze.

-----------------------

Love Pork er et amerikansk sludge band med en demo ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Immortal - All Shall Fall

Bonded by Blood - Prototype: Death Machine

Strapping Young Lad - Zen

Read More...

fredag, august 26, 2011

Questions to Muslims

Read More...

mandag, august 22, 2011

Penguin vs. Seal

Read More...

The Amazing Universe (through the eyes of a scientist)

Read More...

'Tarantula hawk' wasp and paralyzed spider

Read More...

søndag, august 21, 2011

Straight Pride is for Queers!!

Read More...

Shout-Out: bobsmeerfak

Read More...

The Kalam Cosmological Fallacy: A Brief History of the Failures of Intuition

Read More...

Metal Søndag 21. august



Coroner - Punishment for Decadence
Noise Records, 1988

Coroner er et av de mer obskure, men samtidig klassiske bandene innenfor thrash. Musikalsk er de råe som faen, men samtidig teknisk og med et hint av neoklassisk. Denne kontrasten skaper et lydbilde som er virkelig unikt. Mye av det tekniske kommer i fra riffene, mens selveste låtstrukturene er ganske rettfrem. Låtstrukturen gir låtene en fin groove, som gjør at man kan konsentrere seg på de geniale riffene. Råskapen kommer hovedsakelig fra speeden og intensiteten i riffene, men også fra den nesten lo-fi lydproduksjonen. Som jeg nevnte da jeg skrev om debuten, så kolliderer dette med de neoklassiske elementene på en måte som utrolig nok fungerer. En annen ting jeg nevnte da jeg skrev om debuten var vokalen. De er det samme på dette albumet, men etter å ha hørt mer og mer på dette bandet, så har jeg varmet opp til den. Lave og hese rop er kanskje ikke så imponerende, men de er nå en del av lydbildet jeg ikke kan leve uten. De er med på gjøre dette albumet det mørke og kyniske lydbildet jeg elsker i metal.

Jeg kan ikke se for meg noen metalheads som ikke liker dette bandet og dette albumet. Det er alt det debuten var, bare enda bedre gjennomført og mer nyskapende. Det er teknisk og intelligent musikk, men samtidig rått og stygt. Det er mørkt og negativt, men samtidig kan man ha det moro med å headbange og å spille luftgitar til dette (ikke at jeg pleier å spille luftgitar, men jeg vet om folk som gjør det). Dette er alt en thrashfreak ønsker fra et album og mer til enn det.

------------------------------------------

Laceration er jævlig kult thrash band fra California med 3 demoer/EP-er ute. Alle burde sjekke dem ut på deres Myspace.

Jeg så W.A.S.P.Glassheim på mandag. Det var fult med folk selv om det var på en mandag, men hva annet kan man forvente når W.A.S.P. spiller. Oppvarmingsbandet var svenske hard rockebandet Badmouth. De har et nytt album ute, som jeg har kjøpt, men ikke hørt på. Det heter Heavy Metal Parking Lot, og ut i fra låtene de spilte, så tror jeg det er et bra album.
Når det kom til selveste W.A.S.P. konserten, så var de bra som alltid. Ingen effekter eller videoskjerm denne gangen, bare dem på scenen mens de spilte låtene sine. Ofte er det som fungerer best. Det er ikke akkurat noen hemmelighet at Blackie Lawless er kristen, så jeg var ikke noen stor overraskelse at gikk in i bønn rett for ekstranummeret og ba for de som døde på Utøya. Jeg verdsetter at han bryr seg, men det hadde vært fint om han droppet dette kristentullet og helle spilte Animal (Fuck Like a Beast) igjen.
Også verdt å nevne at puddelrockeveteranene Pretty Boy Floyd spille der lørdag. Ikke metal, men det var uansett ganske kult.

Nå over til metal musikkvideoer.

The Prophecy²³ - From the Basement to the Pit

Death SS - Where Have You Gone?

Diamond Head - Helpless

Read More...

lørdag, august 20, 2011

Everyday Horror Stories

Frankenstein Meets the Wolf Man

A guy in a Frankenstein costume meets a guy in a Wolf Man costume at a Halloween party and they fall in love; the Wolf Man is the only person with whom Frankenstein can share his feelings and not feel like a whore afterwards. They share many intimate evenings where they make out awkwardly and say awkward things that are all the more precious for their awkwardness. Frankenstein loves the Wolf Man more than hope. But then the Wolf Man slowly drifts away, sealing the entrances to his heart one by one until Frankenstein is a broken skeleton of a person.

Don't Go in the Cellar

A girl tells her roommates not to go in the cellar because she just cleaned it. They go in anyway and track dirt on the floor and knock over her stuff and have sex with their boyfriends on the card table. They continue mistreating the girl for several years until they move out because they've found high-paying jobs, while she still has a waitress job and struggles to make ends meet.

Link

Read More...

fredag, august 19, 2011

Telos

Read More...

torsdag, august 18, 2011

TV tricks of the trade -- Quotes and cutaways

Read More...

Evolution Of Sickle Cell Anemia

Read More...

mandag, august 15, 2011

British PM David Cameron Analyzes the Downfall of Civilizations Throughout History

British Prime Minister David Cameron addressed his nation in the wake of severe rioting. He promised to deploy more police to stop the rioting and pointed to moral decay in Britain as the chief cause of the riots. "Irresponsibility. Selfishness. Behaving as if your choices have no consequences. Children without fathers. Schools without discipline. Reward without effort. Crime without punishment. Rights without responsibilities. Communities without control. Some of the worst aspects of human nature tolerated, indulged - sometimes even incentivised - by a state and its agencies that in parts have become literally de-moralised." Promising to end the unrest, Cameron went on to describe the downfall of other civilizations that could serve as a warning for Britain.

Link

Read More...

inFact: Logical Fallacies 3

Read More...

Praying for Disaster

Read More...

søndag, august 14, 2011

Carl Sagan's "The Marriage of Skepticism and Wonder"

Read More...

Metal Søndag 14. august


Skid Row - Skid Row
Atlantic Records, 1989

Skid Row er et av de bandene man ikke tenker så mye på et metalband. De blir ofte sett på som puddelrock. Ja, de har noe av sounden man forbinner med sleaze og glam fra 80-tallet, men hører man på riffene deres, så har de en klar heavy metal edge mange av de andre puddelrockebandene manglet. Dette er mer enn bare kommersiell 80-talls hard rock. Mye mørkere og mer heavy både i lyrikk og musikalsk. Det er litt partylyrikk og del up beat melodier her og der, men aldri noe som kommer i veien for de heavy delene. Når det er sagt, så er dette musikk både for metalheads og hardrockere. Det er den perfekte balansen mellom puddel og metal. Det er musikk man kan feste og synge med til samtidig som man headbanger. Stemmen til Sebastian Bach er skikkelig kul har den rette 80-tallsstemningen, det er tonnevis av kule riff og gitarsoloer, så du er dømt til å digge dette albumet når du hører på det.

Digger du god gammeldags hard rock og heavy metal? Da er dette albumet en klassiker du kommer til å høre mye på resten av livet ditt. Det er et av de albumene som er bare å sette på, så glemmer du alt annet og lar musikken ta over.

------------------------

Alliance er et progressiv metal band fra Brasil med en demo ute. Dere kan høre demoen på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Rush - Fly by Night

Manowar - Brothers of Metal And Sisters of Steel

Bad News - Warriors of Genghis Khan
Her en bedre versjon med kvalitet jeg ikke brukte siden den ikke hadde med introen og avslutningen.

Read More...

lørdag, august 13, 2011

Through These Godless Eyes.

Read More...

Marco Tempest: The magic of truth and lies (and iPods)

Read More...

torsdag, august 11, 2011

The Real God: An Epiphany

Read More...

tirsdag, august 09, 2011

The Steampunk Motivational Speaker: Teamwork

Well met, Abilene Junior High School, my name is Huell B. Owlwright. I have just arrived here in Texas by way of chronoship from the Veld, a fictional alternate reality where South Africa of 1894 came to dominate the globe!

Huzzah! Huzzah for the Abilene Junior Wildcats! I am told the female's volleyball team is quite "up there" in the tourney. Congratulations!

Your principal has asked me to come speak to you today upon the subject of teamwork. On the matter and most matters I have a simple object to show you. This.

Do any of you know what this is? A clock? Close! Over there, what do you think? A Frisbee? It does look a bit like a discus, I will confess, but no. This, my friends, is the humble cog. You will notice it is round, it turns, and you will notice these teeth.

Link

Read More...

Fast Food: Real vs. Ideal

Read More...

søndag, august 07, 2011

Metal Søndag 7. august


Sunn O))) - White2
Southern Lord, 2004

Doom metal har alltid vært en sjanger med fokus på en melankolsk stemning, så ofte ender låtene opp med å være i et mer sakte tempo enn i andre former for metal. Siden metalband liker å overdrive ting til det ekstreme, så er det bare naturlig at man har doom band som prøver å spille så sakte som mulig. En måte å gjøre det på er å kombinere doom med drone. Drone er en form for elektronisk ambient hvor man repeterer de samme notene om igjen og om igjen. I drone doom, så handler det å repetere de samme sakte riffene om igjen og om igjen. Et av de aller mest kjente drone doom bandene er Sunn O))). Jeg skrev om White1 for en del år siden, nå er det jammen meg på tide at jeg tar opp oppfølgeren. Mens White1 var mer gitardreven ambient enn faktisk doom, så åpner White2 med Hell-O)))-Ween, som er et skikkelig stykke med ultraheavy doom. Ingen trommer eller vokal, bare bass og gitar som hypnotiserer deg med ekstrem tyngde og noen minimalistiske doomriff repetert, for å så gå over til en vegg av tung lyd. Du begynner å gå inn i en transe hvor bare lyden eksisterer. Neste låt er BassAliens. Et sært stykke med tilfeldige lyder. Et fremmed lydlandskap åpner seg hvor ingenting stemmer. På dette tidspunktet vet du ikke om du er våken eller om du sover. Du bare ligger stille mens du føler ubehaget vokse i deg. Etter 20 minutter slår Decay2 (Nihils' Maw) inn. På dette tidspunktet er du neppe våken, enten i transe eller så har du sovnet av. Det er et mareritt å bli vekket av stemmen til Attila Csihar messer fra Srimad Bhagavatam med sin umenneskelige stemme under en vegg å terror fra en annen verden. Jeg har våknet helt paralysert til akkurat dette. Å ligge i bekmørkt rom og ikke vite om du er våken (eller i livet for den saks skyld) eller om du er alene i rommet er en skrekkelig opplevelse. Det er i stunder som dette du virkelig får oppleve hvor mye musikk kan påvirke deg mentalt.

White2 er et av de albumene som må oppleves. Å sitte og høre på det i dagslys fungerer bare ikke. Du trenger å oppleve det i mørket med lydvolumet skrudd opp på maksimum. Jo høyere lydvolum, jo bedre. Man skal kunne kjenne vibrasjonene av doom på hele kroppen når du hører på dette. Det er da virkelig kjenner det.

------------------------------

Aeternum Sacris er et enmanns japansk funeral doom prosjekt med 3 demoer ute. Du kan høre den siste demoen som er dedikert til ofrene fra jordskjelvet og tsunamien fra i år på hans Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Thraw - Injecting Hate

Sahg - Pyromancer

Dewarsteiner - Fat Like a Pig

Read More...

mandag, august 01, 2011

Pamela Geller BUSTED!!!

Read More...