torsdag, juni 30, 2011

You Have No Idea How Wrong You Are

Read More...

Atheism, The Wind of Change is a blowing!

Read More...

onsdag, juni 29, 2011

Epic creationist fails of our time

Read More...

Ramones - Rock 'N' Roll High School

Read More...

How To Argue With Idiots

Read More...

tirsdag, juni 28, 2011

Greek Embryology in the Koran?

Read More...

mandag, juni 27, 2011

Mountain of Fire Extinguished - Why Jebel al-Lawz is Not Mount Sinai

Read More...

Journal Club: Are Professors All Atheists?

Read More...

søndag, juni 26, 2011

Metal Søndag 26. juni


Ásmegin - Hin Vordende Sod & Sø
Napalm Records, 2003

Folk metal kan være en vanskelig sjanger for seriøse metalheads å sette seg inn i. Ofte blir folkemusikken unødvendig fluff og riffene for svake. Ásmegin faller ikke i den fellen og spiller skikkelig melodiøs black metal der folkemusikken er med på å virkelig bygge opp riffene. Riffene kan fint stå alene, men folkemelodiene løfter dem opp til nye nivåer av genialitet, så de har en grunn til å være der. Det er dette som er hva folkemusikk i metal alltid burde gjøre, men ikke bestandig gjør. I tillegg til gode melodiøse riff med effektiv bruk av folkemelodier og instrumenter, så har låtstrukturene en nesten kaotisk følelse som gir hele lydbildet noe skikkelig vilt over seg. Uansett hvor mange ganger man hører på dette albumet, så blir man tatt med på en vill sonisk reise som kan føles i hele kroppen hver gang. Alt er bare fylt med så my energi at man kan umulig kjede seg når man hører på Hin Vordende Sod & Sø. Samtidig er det veldig atmosfærisk og dypt, så man sitter med følelsen av glemt nordisk fortid der myter blir virkelighet. Det er som om de gikk inn for å dekke alle tingene som får metal til å fungere og de klarte det virkelig hvis det var målet. Vokalen går i fra hese black metal skrik, til dype death metal growl og til både ren mannelig og kvinnelig vokal.

Eneste grunnen til å unngå dette albumet er hvis du er typen som blir lett overveldet av litt kaos og mange ting på en og samme gang. Som nevnt, så er dette albumet en vill sonisk reise. Men er du ute etter et av de mest geniale og unike folk metalalbumene der ute, så er dette en klassiker du må sjekke ut. Det er album som dette som gjør meg stolt over å være norsk.

------------------------------------

Somnae er et amerikansk melodiøst death metal band med et hint av prog. De har gitt ut en selvfinansiert EP som dere kan høre på deres Myspace.

I går to The Untouchables Hard Rock Club et krafttak imot kreft. Fra klokken 14:00 frem til 01:00 spilte metal og hard rock band et halvtimes sett hver. Som vanlig var det få som møtte opp, men det var virkelig kult uansett. Mange gode undergrunns band møtte opp som jeg fikk gleden av å oppdage for første gang. Hvis du også vil også hjelpe til, så kan du kontakte Kreftforeningen her.

Nå over til metal musikkvideoer.

Anthrax - Antisocial
Trust cover

Rectal Smegma - Get Dirty Bitch

A Band of Orcs - Into the Maelstrom

Read More...

lørdag, juni 25, 2011

Carl Sagan Archives: Interview with ABC News as Voyager II Reaches Saturn

Read More...

How animals made us human

Read More...

Why Most Published Research Findings Are False

Read More...

Answersinbooks answers: Question 1 of "15 questions for evolutionists"

Read More...

torsdag, juni 23, 2011

Morality 1: Good without gods

Read More...

What the Bible Got Wrong: A Flat Earth Part







Read More...

onsdag, juni 22, 2011

"Earth facing mini-ice age!!" say the media. Now for the science....

Read More...

'there are no gods' (2/3)

Read More...

I Feel Sorry For Believers - what they believe

Read More...

Haman, the Koran and Bucaille

Read More...

Doing SCIENCE! with ferrofluid

Read More...

mandag, juni 20, 2011

Jerusalem rabbis 'condemn dog to death by stoning'

A Jewish rabbinical court condemned to death by stoning a stray dog it feared was the reincarnation of a lawyer who insulted its judges, reports say.

The dog entered the Jerusalem financial court several weeks ago and would not leave, reports Israeli website Ynet.

It reminded a judge of a curse passed on a now deceased secular lawyer about 20 years ago, when judges bid his spirit to enter the body of a dog.

The animal is said to have escaped before the sentence was carried out.

Link

Read More...

Through The Science Hole With Morgan Freeman

Through The Wormhole With Morgan Freeman recently began its second season on the Science Channel. Scientific programming is one of my secret vices and it's nearly impossible to dislike Morgan Freeman, so a "big question" series featuring tons of scientific all-stars seems like perfect fodder for a lazy Sunday afternoon. Or, in my case, a busy Friday or Saturday night.

Unfortunately, I get the feeling that Morgan Freeman's lack of formal scientific training comes through in his narration, bringing the overall credibility of the program down somewhat. You tell me if I'm being too harsh on the guy.

Link

Read More...

søndag, juni 19, 2011

Debunking Creationism with a broken CD *Try it yourself competition*

Read More...

Free Speech is Offensive*

Read More...

Metal Søndag 19. juni



Thin Lizzy - Fighting
Vertigo Records, 1975

I vår reise gjennom Thin Lizzy sin diskografi for å oppdage dem som et metalband fremfor et rockeband er vi et steg nærmere målet. Albumet åpner med et cover av Rosalie av Bob Seger. Gitarene er tyngre og hardere enn på det forrige albumet, gitarharmonien mellom Brian Robertson og Scott Gorham er sterkere og generelt er dette et rettfrem hard rock. Når vi kommer Suicide hører vi klare hint av heavy metal. Riffene er virkelig tunge og solide. Det er låter som dette som gjør at vi kan snakke om Thin Lizzy som et metalband. Vi er enda et stykke i fra mål, men samtidig så nært. Om bare resten av albumet hadde vært så tungt og fylt med så metalliske riff, gitarharmonier og soloer, så de kunne de vært ute før Judas Priest med å gi ut et ekte metalalbum. Når det er sagt, så er dette ellers et genialt hard rock album. Bassen og vokalen til Phil Lynott er fantastisk å høre på og det samme kan sies om trommingen til Brian Downey. Hele albumet føles så deilig å høre på.

Fighting er en av 70-tallets store klassikere. Alt stemmer på dette albumet. Og når man setter det på, så forsvinner hele verden og musikken blir det eneste som er virkelig. Dette er et av de albumene man ikke kan leve uten når man har hørt på det noen ganger. Fighting anbefales på det sterkeste.

---------------------------

Choking on Entrails er et amerikansk grindcore band med to demoer/EP-er ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Det var nok en gang konsert på Glassheim. Denne gangen med tre band. Jeg vet ærligtalt ikke hvem som var først på scenen, men de var på mange måter høydepunktet for meg. De spilte virkelig god hard rock. De hadde til og med eksplosjoner på scenen. Jeg er ikke sikker om de gikk helt opp på et mate nivå, men jeg var mer opptatt av nyte konserten enn å analysere musikken deres. Neste band var Moneyshots som var ganske rettfrem 80-talls hard rock, de var gode nok, men som sagt var første bandet best.
Crashdïet burde ha vært kveldens høydepunkt, men hadde altfor dårlig lyd. Settet var også veldig kort. Jeg tror det er fordi ikke følte å spille mer med den dårlige lyden de hadde. Virkelig synd siden jeg så frem til å se dem etter å ha hørt på alle albumene deres in en uke i strekk for å forberede meg til konserten. Jeg håper jeg kan få se dem igjen under bedre forhold en gang i en ikke så fjern fremtid.

Jeg antar all har fått med seg at Seth Putnam er død. Jeg burde ha skrevet noen ord forrige uke om det, men kom aldri så langt. Han var en av de siste virkelig ekstreme musikerne her i verden. Denne bloggposten oppsummerer mye av hvorfor han var en viktig musiker innfor ekstrem metal og punk. Det er ikke så mye jeg kan si utover det annet enn jeg har respekt for en mann som var for ekstrem for mange metalheads og punkere.

Nå over til metal musikkvideoer.


F.K.Ü. - Die Toten Core

Witchery - Witchkrieg

Gwar - Sick of You
Reprise fra gamle dager. Denne var blant de første videoene jeg postet i de tidligste utgavene av Metal Søndag.

Read More...

lørdag, juni 18, 2011

My God, it's..... GREEN!

Read More...

Journal Club: HFCS vs. sucrose

Read More...

torsdag, juni 16, 2011

RSA Animate - Choice

Read More...

onsdag, juni 15, 2011

Potassium is EVIL

Read More...

mandag, juni 13, 2011

Getting The Point: 60 Minutes on the impact of antivaccination lobbying

Read More...

søndag, juni 12, 2011

How the Quran led me out of darkness

Read More...

Communicating Atheism Q & A





Read More...

Vains of Jenna - Noone's Gonna Do It For You

Read More...

Why the media screws up science - #1 -- sources

Read More...

High Fructose Corn Syrup

Read More...

Metal Søndag 12. juni


Helmet - Meantime
Interscope, 1992

90-tallet var forpestet av kjedelige alternative rockeband som sakte men sikker dyttet metal til side når det kom til tung musikk. Grunge rocken fra første halvdel av 90-tallet hadde noe for seg, men post-grunge og nu-metal som kom etterpå er noe av den dårligste musikken noensinne laget. Metal overlevde fint i undergrunnen, men for mange som ikke viste om undergrunnen var metal død. Gitarsoloer var forbudt og groove tok over for å spille faktiske riff. Det er her Helmet kommer inn som hyggelig overraskelse. Ja, de ser ut som et typisk alternativt rockeband fra 90-tallet. Ja, mye av tyngende kommer fra groovie riff fremfor skarpe riff. Men det er noe som ikke helt stemmer når du setter på dette albumet. Disse riffene er faktiske gode og tunge, og viktigst av alt, fucking metal. Det er til og med gitarsoloer. Dette albumet er så bra at man får skikkelig 90-tallsnostalgi av å høre på det. Dette hva metal fra 90-tallet kunne og burde ha vært. Alt det som fikk grunge til å fungere sammen med ekte, men samtidig moderniserte metalriff. Hele albumet føles bare så riktig. Dette er alt annet enn kjedelig og det en synd at de er så obskure fremfor et av de aller mest kjente bandene fra sin tidsperiode.

Meantime er det perfekte eksemplet på at groove metal fungerer bare det blir gjort riktig. Jeg tror nesten de er hakket bedre enn Pantera når det kommer til groove metal. Pantera er kanskje mer underholdene, men Helmet har dypere atmosfære som hele tiden vokser jo mer man hører på dem. Liker du metal med en good groove over seg, så må du skaffe deg dette albumet.

----------------------------------

Fabricant er et amerikansk death metal band med en demo ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Kissin' Dynamite - My religion

Mortician - Chainsaw Dismemberment
Fanvideo

Hirax - El Rostro de la Muerte

Read More...

lørdag, juni 11, 2011

Communicating Atheism







Read More...

Child Abuse: Are All Catholics Complicit?

Read More...

The Final Myth Busted

We are not animals, we are something more. The only myth that remains to be tested. The last thing separating us from the truth of all things in this universe.

There is god. There is life beyond this. There is meaning to our actions. Myths dispelled by the explosion of a ballistics gel torso, the launching of a pig carcass by catapult, the passing of third rail current through stigmatic blood. Through our deeds we have formed a post-post-rational universe, compelled to act by forces we do not understand, but have reduced to the binary: busted or confirmed. Ordered pairs of truth and falsehood. We know what is true and we do not care why.

We dream when we die. Myth busted by a decompression experiment in a simulated motel in a rock quarry with a black powder fuse. Grant Inahara violently compressed to the size of a marble. We answered your death dream emails. Re-busted with the focused sunlight from polished metal discs aimed at human heads. There is a slight sizzle in the air, the steam from the cooking brain fractures the skull. If this were a dream we would all still be alive.

Link

Read More...

torsdag, juni 09, 2011

No bodies found in Liberty County home after psychic's tip

No bodies were found Tuesday at a Texas
farmhouse where a person claiming to be a psychic told officials
multiple bodies were buried, a sheriff's official says.

Liberty County Sheriff's Capt. Rex Evans said there was no
indication of bodies being anywhere on the rural property about 70
miles northeast of Houston.

Officials say the sheriff's office had received two calls from a
person who said dismembered bodies would be found. Evans said
authorities took the tip seriously in part because the caller had
details about the interior of the house that only someone who had
seen it could have known.

Link

Read More...

søndag, juni 05, 2011

Why Christianity is Impossible to Believe (Christopher Hitchens)

Read More...

A Bloody Business

Read More...

Are Atheists Too Aggressive?

Read More...

Ring species -- the abridged version

Read More...

Metal Søndag 5. juni


Iced Earth - Night of the Stormrider
Century Media Records, 1991

Iced Earth er muligens det aller mest kjente og populære power metal bandet fra USA. Mest fordi de ikke kjører på med corny happy up beat riff som mange europeiske band gjør og at de alltid har en solid dose thrash i musikken. Det er liksom mye mer seriøst enn standard power metal og betydelig mørkere. Både lyrikk og stemning er mørk og voldelig, og det er veldig lett å headbange til dem. Night of the Stormrider er deres andre album og det mest thrash i seg. Så mye at jeg nøler med å kalle dette power metal. Dette er virkelig harde saker og det ingenting overmelodiøst med dette. Det er kanskje derfor dette er kanskje det minst kjedelige Iced Earth albumet. Det er bare kule riff hele veien uten alt for lange låter som bare drar ut riffene lengre en de burde dras ut. Det er også det eneste albumet med John Greely på vokal. Han har en stemme laget for metal, men er det er nok av de som hater stemmen hans. Han kan minne litt om Rob Halford, bare veldig andreledes (ikke den mest elegante forklaringen, men jeg kommer ikke på noen god beskrivelse).

I stedet for å fortsette å forsøke på klønete vis å beskrive dette albumet, så vil jeg bare si at det er snakk om tøff amerikansk power metal med en god dose thrash. Du trenger ikke å være noen power metalfanatiker for å like dette. Alt du trenger å være er en som verdsetter gode riff, og en mørk og episk atmosfære. Dette er Iced Earth på sitt beste (og hva de trenger å gå tilbake til hvis de skal ha noe håp om å slutte å suge så jævlig som de gjør nå).

------------------------------------

Orcses er et primitivt death metal band fra Mordor med en demo ute. Elsker du primitive og tunge riff, vold og orcer, og hater mennesker, alver, dverger og hobbiter, så sjekk ut deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Magica - Wait for Me

Dreadnaught - Cut Throat Blues

Sister Sin - One out of Ten

Read More...

fredag, juni 03, 2011

'there are no gods' (1/3)

Read More...