mandag, januar 31, 2011

The Black Box of Empirical Falsification

Read More...

søndag, januar 30, 2011

Ignorance is no excuse: Water water everywhere but none of these drips can think

Read More...

Educating NephilimFree

Read More...

Nick Cave and the Bad Seeds - Red Right Hand

Read More...

Creationist tactics in misrepresenting the science of evolution

Read More...

Metal Søndag 30. januar


Legend - Fröm the Fjörds
Empire Records, 1979

Tilber du USPM (U.S. power metal) og episk heavy metal fra første halvdel av 80-tallet? Da har du kanskje hørt om dette mystiske albumet fra slutten av 70-tallet. Dette er bandet som gav ut helamerikansk episk metal lenge før Manilla Road, Manowar, Brocas Helm og Omen. Når det kommer selveste sounden vi forbinner med USPM, så kommer den fra et enda eldre svensk band jeg kommer til å skrive om i en fremtidig utgave av Metal Søndag. Men Legend er uansett det første episke metal bandet i USA. De hadde kanskje ikke USPM sounden, men de hadde en virkelig episk og antikk stemning. Mye den antikke stemningen kommer av de spilte 70-talls rock som har akkurat de rette riffene til at vi kan kalle det heavy metal. Hvis vi ser bort i fra fantasylyrikken og de rettfrem heavy metalriffene, så er det mye som minner om Kiss. Kiss er rock, ikke metal. Men de hadde en rekke låter med metalriff, eller kanskje rettere sagt, riff som inspirerte mange metalband. Og selv om de spilte simpel rock, så hadde en rekke låter som kun kan beskrives som episk. Legend er hva du får om Kiss fra 70-tallet hadde sparket Paul Stanley som vokalist og byttet han ut med en roligere vokalist. Forestill deg at de skrudde tyngden og speeden opp noen hakk, og kanskje fikk litt mer innflytelser av sørstatsrock. Legend er metalbandet Kiss aldri ble til, bare med mer fokus på fantasy og mytologi, og langt mer teknisk.

Liker du episk metal? Tidlige metal og/eller 70-talls rock? Digger du krystallklare gitarsoloer og solide riff? Synd det, for du kommer aldri til å få tak i noen kopi av dette albumet. Det første opplaget som ble trykket opp er det eneste og dette albumet har aldri blitt utgitt på CD. Hvis du skal høre på dette albumet er du tvunget til å laste ned opptak fra diverse metalnedlastingsblogger. Jeg oppfordrer sjeldent at folk skal laste ned albumene jeg skriver om, men dette er en av de gangene. Du kommer ikke til å angre på de få minuttene det tar.

-----------------------------------------

Madness Factory er et brasiliansk thrash band med en selvfinansiert Ep ute. Du kan høre noen låter fra den på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Triosphere - Sunriser

Ozzy Osbourne- So Tired

Mental Home - Pagan Freedom

Read More...

onsdag, januar 26, 2011

It's Hard to Make Child Witches Funny

Read More...

tirsdag, januar 25, 2011

The Doctors: Daytime Talk Show Disaster

Read More...

søndag, januar 23, 2011

Metal Søndag 23. januar


Massacre - From Beyond
Earache Records, 1991

Old school death metal er noe mange metalheads tilber, og det med god grunn. Moderne death metal handler nesten bare om aggressivitet og brutalitet, mens klassiske band som Massacre har noe magisk som er nesten umulig å gjenskape i dag. Det er ikke sånn at aggressiviteten og brutaliteten til nyere band er noe problem. Massacre gikk også inn for å være virkelig brutal, men de gikk inn for mye mer enn det. De gikk inn for skrive gode låter med solide riff og med alle de harmoniene og dynamikken som er nødvendig for å skape god metal. Så i stedet for masse blast beats, så spiller trommisen variert. I stedet for gurglende growling, så har de den klassiske old school death metal vokalen som bare er to hakk dypere og hesere enn thrashvokal. Og når det kommer til riffene, så er de akkurat slik death metal pleide å være på 90-tallet. Det vil si man kan faktisk høre dem og skille dem ut uten å være noen death metalfreak. Du kan til og med høre bassen om du følger godt med. Hele lydbildet er tykt, tungt og dypt slik ekte death metal skal være. Hvis jeg skulle sammenligne dette med mer kjente band, så tenk deg en mellomting mellom Death og Cannibal Corpse.

Er du vant til moderne death metal som enten er superbrutal og/eller overdreven teknisk, så kan det hende at du synes dette albumet er litt kjedelig. Men er du typen som verdsetter gode riff, mørk atmosfære og har respekt for ekte death metal, så burde du ikke nøle et sekund med å skaffe deg denne klassikeren.




Massacre - Inhuman Condition
Earache Records, 1992

Siden denne EP-en fulgte med som bonusspor på reutgivelsen av From Beyond, så er det like godt å nevne at den er like kul som albumet. Riffene er knusende og fører til headbanging. Det er mye av det samme som albumet, noe som er bra siden albumet er drittøft. Massacre gav ut enda et album i 1996, men ut i fra det jeg har lest, så er det et elendig album. Uansett kvalitet på oppfølgeren, så er det ingen tvil om at både album og EP er verdt å få tak i. Digger du ekte death metal, så digger du dette.

---------------------------------------

Karuna er et irsk power metal band med en demo ute. Dere kan høre en av låtene fra demoen på deres Myspace.

Det var hyllest til DioGlassheim på lørdagen. Rowan Robertson som spilte gitar for Dio mellom 1989 til 1991 hadde samlet et hyllestband og spilte gamle Dio låter. Jeg for lat til å finne ut hvem vokalisten var, men han gjorde en god jobb med å høres ut som Dio. Oppvarmingsbandet var et hard rock bandet Wild Side.

Nå over til metal musikkvideoer.

WildeStarr - Arrival

Öröm - Csöndben

Lamb of God - Redneck

Read More...

lørdag, januar 22, 2011

Inappropriate For Children

Read More...

AronERRata

Read More...

tirsdag, januar 18, 2011

Richard Dawkins Answers Reddit Questions

Read More...

CBC Marketplace - Homeopathy: Cure or Con?



Read More...

mandag, januar 17, 2011

Gordon Ramsay Shark Bait (The Big Fish Fight)







Read More...

søndag, januar 16, 2011

Metal Søndag 16. januar


Accept - Balls to the Wall
CBS/BMG, 1984

Accept trenger neppe noe introduksjon hvis du har dedikert livet ditt til metal. Og kjenner du til Accept, så kjenner du til dette albumet. Og har du dedikert livet til metal, så er sjansene også store for at du tilber dette albumet. Skarpe riff, trommer som tvinger deg til å headbange og en vokalist som høres ut som en superaggressiv Bon Scott. Du har all grunn til å tilbe dette albumet. Hele albumet flyter perfekt og låtene er satt opp perfekt. Jeg bruker å høre på albumene mens jeg skriver om dem og jeg har virkelig problemer med å skrive fordi musikken tar helt overhånd. Jeg kjenner riffene flyte gjennom kroppen. Dette er metal magi.

Det er verdt å nevne at lyrikken i Love Child og Turn Me On er homoerotiske. Metal har alltid handlet om tabu emner og dette sjokkerte mange i USA. Amerikanerne er fortsatt ukomfortable med emnet, så dette albumet er fortsatt litt edgy etter alle disse årene.
Det er egentlig ikke så mye mer jeg trenger å skrive om dette albumet. Det er rett frem ekte metal uten noe bullshit. Det er et av de albumene som definerer sjangeren og 80-tallet uten å være utdatert. Du har null unnskyldninger som metalhead å ikke ha dette albumet i samlinga.

-----------------------------

Immanifest er et symfonisk black metal band fra USA med en selvfinansiert EP ute. Du kan høre denne EP-en på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Wizard - Warriors of the Night

Vobiscum - Wimberg

Nocra - Enlightened By Death
Dette er hvordan et jenteband innen for black metal virkelig skal se ut. Stygge og grimme som faen.

Read More...

lørdag, januar 15, 2011

The Problem with Religion

Read More...

fredag, januar 14, 2011

BP oil spills and an end to snow

Read More...

tirsdag, januar 11, 2011

Rebuttals: irreducible complexity

Read More...

Clairvoyant Fail

Read More...

søndag, januar 09, 2011

Metal Søndag 9. januar


Venom - Black Metal
Neat/Combat, 1982

Venom er det bandet som startet den første bølgen av black metal. Musikalsk er de kanskje tidlig speed metal og en mer primitiv versjon av Motörhead med satanistlyrikk, men de la det viktigste grunnlaget som kom til skille black metal fra all annen metal. Black metal er kjent for primitiv råskap, og Venom er det første metalbandet til å virkelig fokusere på det. De kickstartet sjangeren med demoen Demon i 1980 og albumet Welcome to Hell i 1981. Oppfølgeren Black Metal var albumet som gav navnet til sjangeren. I likhet med det første albumet, så angriper de lytteren med råe og raske riff. Fuck god lydproduksjon eller talent, det er for pingler. Det er nettopp denne fuck you holdningen som gjør at dette er black metal. Mange av dagens fjortiser har problemer med å forstå den første bølgen av black metal og avviser den fordi den ikke høres ut som den andre bølgen, men denne fuck you holdningen gjør Venom mer black metal enn 90 % av moderne black metal band. De satt ut for å angripe metalscenen som de så på med forakt. De så tonnevis av identiske band som fokuserte på catchy melodier, så de kom med lo-fi aggressiv musikk som overgikk alt på den tiden. At de ikke høres ut som moderne black metal er en selvfølge og dagens fjortiser klarer tydeligvis ikke å forstå dette. En annen ting som gjør dem til det første black metalbandet er at de bevist brukte lo-fi lydproduksjon. De valgte ofte de dårligste opptakene som hørtes mye råere ut enn de der de spilte virkelig tight.

Dette er black metal. Det er kanskje først og fremst speed metal med satanistlyrikk, men klarer hjernen din å forstå konseptet første bølge av black metal er forskjellig fra den andre bølgen, så forstår du hvordan og hvorfor dette er black metal. Liker du rå og rettfrem metal enten det er ekte black metal eller god gammeldags 80-talls speed metal, så vet du nok fra før hvor bra Black Metal er. Jeg foreslår du setter det på nå og lar ondskapen strømme gjennom høytalerne/headsett. Lay down your soul to the gods rock ’n' roll. BLACK METAL!

---------------------------

Hæthen er et amerikansk black metal band med en demo ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Jeg har skrevet Metal Søndag nesten hver søndag siden tidlig 2006. Hovedsakelig for å forhåpentligvis inspirere de som måtte snuble over denne bloggen til å sjekke ut albumene jeg skriver om og oppdage/gjenoppdage metalsjangerens mange klassikere. Men det har også handlet om å overvinne mine skrive og lesevansker. De første årene er klønet skrevet, men jeg har så vidt nådd et punkt at jeg er litt fornøyd med det jeg har skrevet de siste par årene (hvis vi ser bort i fra den forrige utgaven jeg skrev i på noen få minutter fordi jeg skulle reise vekk og ønsket å bli for ferdig). Jeg har langt å gå før jeg har skrevet en skikkelig godt skrevet anmeldelse. Jeg har enda problemer med punktumer og komma, jeg har enda et veldig lite ordforråd og jeg kan fremdeles nesten ingen musikkteori eller noen faguttrykk som kan beskrive musikken. Men som sagt har jeg kommet litt lengre enn der jeg var i 2006. Tingen er at jeg ønsker å gå tilbake og omskrive mange tidligere utgaver der jeg ikke klarte å uttrykke meg riktig. Et godt eksempel er Welcome to Hell, der jeg burde ha skrevet mye av det jeg skrev om Black Metal.
Dette er ikke noe jeg kommer til å gjøre i nær fremtid. Jeg er enda ikke nådd målet med å skrive noe bra, men den dagen det skjer vil det bli en del omskrivninger.

Nok babbel, her er metal musikkvideoer.

Satanochio - Lethe

Wretched - A Preservation of Immortality

Puncture - Nailed to a Cross

Read More...

torsdag, januar 06, 2011

King Lizard - Viva La Decadence

Read More...

Moon Farm Family: In Harm's Way

Dad is hurt in a rover accident, causing a confrontation that will change Moon Farm Family forever.

Link

Read More...

Star Wars: Episode 3





Read More...

onsdag, januar 05, 2011

Secular Objective Morality

Read More...

God is not God: The Necessary Paradox of Theism

Read More...

Mailbag 2 - Hurricanes, atolls and coral

Read More...

søndag, januar 02, 2011

Metal Søndag 2. januar


Amorphis - Privilege of Evil
Relapse Records, 1993

Jeg har allerede skrevet om debutalbumet til Amorphis og hvordan det var skikkelig old school death metal i motsetning til pop/rock pseudometalpisset de spiller nå. men skal du høre en enda mer old school utgave av Amorphis, så må til denne EP-en de gav ut året etter. Den ble spilt inn i 1991 og innholder råere utgaver av de låtene de brukte på albumet. Når man tenker på Amorphis, så tenker man på svakhet, men på Privilege of Evil finner man knusende mørke og ondskap. Debuten hadde hint av prog, mens i disse tidlige utgavene av låtene er det 100 % death metal.

Denne EP-en burde stimulere en hver fan av old school death og ekstrem metal. Dette er klassisk finsk death metal på sitt beste.

-----------------------

Gargara er et ungarsk black metal band med tre demoer/EP-er ute. Dere kan høre dem på deres Myspace.

For de som lurer på hvorfor de to siste utgavene av Metal Søndag har vært så fryktelig korte, så er det fordi jeg er bortreist. Jeg lover mer skikkelige utgaver når jeg kommer tilbake.

Nå over til metal musikkvideoer.

Megadeth - The Right To Go Insane

Galneryus - Silent Revelation

Candlemass - Black Dwarf

Read More...