lørdag, mai 31, 2008

Gruff Tugwar Versus The Space Communists Part 42

(Originally printed in the April 12th, 1953 issue of Bold Adventures)
Chapter 42: The Lady And The Tiger

Gruff paced the perimeter of his space-age teflon cell with grim determination. His eyes were flawless blue sapphires in seas of white milk, cool enough to give women goosebumps and sharp enough to slit the throat of an enemy's will.

Three days had passed since the space communists had captured him in the cavernous center of Asteroid X2J-7.

Gruff had traveled to the asteroid to destroy the tyrannic Ursula Ape Wizard with his bare fists, giving his enemy a sporting chance. Gruff's hands were large and strong and deft, like very fast lions but with fingers. The Ursula Ape had been a worthy opponent, but in the end his head had exploded in a mist of gore like all the rest.

Link

Read More...

fredag, mai 30, 2008

Ny podcast

Det dukker stadig opp nye podcaster som er verdt å høre og nå har jeg funnet en riktig god en. Skeptoid har gode podcaster som er ca ti minutter lange og har emner som omhandler skepsisme. Vel verdt å sjekke ut!

Hjemmesiden er her og derifra kan du gå til episodeguiden og laste ned episoder etter de emnene en synes er interessante. Eller en kan abonnere på sparket ved å trykke her.

Hele podcastlisten min finner du her.

Read More...

onsdag, mai 28, 2008

World Trade Center-The Cross

Read More...

tirsdag, mai 27, 2008

Bensinpriser

Bensinprisen er høyere enn noen gang, noe som sikkert ikke er sant hvis vi hadde sett på hvor mange liter bensin man får for en times arbeid. Uansett, alle jeg snakker med er bestyrtet. Jeg har fått to kjedemail som oppfordrer til boikott av Shell sine bensinstasjoner og den generelle oppfatningen er at det egentlig bare er en ting som kan hjelpe utenom å boikotte og det er FRP. For FRP vil jo selvsagt sette ned bensinprisene, ikke sant nestformann i FRP Per Sandberg?

Sandberg kan ikke love å fjerne alle skatter og avgifter på bilbruk. Men han vil vri avgiftsbelastningen over på bruk, altså drivstoff.


-- Per Sandberg til VG 22.05.2008

Read More...

søndag, mai 25, 2008

Metal Søndag 25. mai


Finntroll - Midnattens Widunder
Spikefarm Records, 1999

Finntroll er et av de bandene man enten liker eller hater intenst. Liker man ikke metal med folkemusikk er det en selvfølge at man hater dem, men selv om du ikke har noe imot folk metal kan Finntroll fort bli for mye for en følsom metalhead. Når jeg sier for mye mener jeg ikke at metal musikken drukner i folkemusikken, men at folkemusikken er laget med billige keyboards og er inspirert av dansemusikken humppa.
Lyrikken handler om finske troll som dreper kristne eller lyspesten som de kaller kristendommen for, og den er på svensk og derfor forståelig for oss nordmenn. Vokalen er av black metal varianten, mens riffene har en death metal inspirasjon i tillegg til hedensk black metal. Sammen med keyboardspillet skaper de veldige underholdene låter som er laget for skikkelige fyllefest (eller en skamfullt rølp ingen seriøs pagan metal fan burde høre på).

Finntroll er ikke ment som noe seriøst forsøk på noe som helst. Selv om det er en mørk og hedensk stemning i musikken deres er den laget først og fremst for underholdningens skyld. Dette er et band man hører på når man drikker øl og ikke er ute etter så fryktelig ekstremt dyp musikk. Finntroll er for meg en perfekt blanding av mørk hedensk musikk og useriøst rølp.
Så er du ute etter enkel og underholdene folk metal er Finntroll absolutt det rette valget, for det er ingen lov som sier at hedendom skal bare være seriøst.

-------------------------

Northlands Bane er enda et amerikansk enmanns black metal band. Det er blitt gitt ut en demo og en egenprodusert EP som du kan høre i sin helhet på bandets Myspace.

Over til metal musikkvideoer.

Superchrist - Tear Me Down Tonight

Susperia - The Bitter Man

Grave Digger - Valhalla

Read More...

lørdag, mai 24, 2008

Senator who Loves Young Naked Boys

Read More...

Krystallskaller er juks

Mystiske krystallskaller, som den som dukker opp i den nye Indiana Jones-filmen, er i høyeste grad reelle. Reelle arkeologiske juksefunn – lagd i moderne tid.

Link

Read More...

fredag, mai 23, 2008

One Sentence Dystopias

Just as one man's heaven is another man's hell, the definition of a dystopia is entirely in the eye of the beholder. We have a multitude of dissenting opinions on what constitutes a perfect society and just as many about what our nightmare world might resemble. Instead of trying to dissect each of these worldviews it will save your time and my effort to boil them down to one sentence.

Link

Read More...

torsdag, mai 22, 2008

Mob burns 11 people to death in western Kenya

A group of up to 300 young men have burned to death 11 people suspected of being witches and wizards in western Kenya — in some cases slitting their victims' throats or clubbing them to death before burning their bodies, officials said.

The gang moved from home to home through two villages, identifying their victims by using a list with names of suspected witches and wizards and the kind spells they were believed to have cast on the community, said Ben Makori, a local councilor.

"The villagers are complaining that the (suspected) wizards and witches are making the bright children in the community dumb ... These (suspected) witches are not doing good things to us," Makori told The Associated Press on the phone.

Link

Read More...

tirsdag, mai 20, 2008

Trendy tv-islamisme

Predikanter på satellitt-tv og internett har spredd seg som en farsott i den islamske verden. Gjennom moderne medier rapper karismatiske islamister stadig flere tilhengere fra den lokale imamen.

Link

Read More...

mandag, mai 19, 2008

7 insane conspiracies that actually happened

Denne er IKKE i fra Something Awful.

Link.

Read More...

søndag, mai 18, 2008

James Randi Scam Buster

Read More...

Metal Søndag 18. mai


Suffocation - Human Waste
Relapse Records, 1991

Første halvdel av 90-tallet blir ofte sett på som en gullalder for brutal death metal. 80-tallet besto av de mer råe og skitne bandene som grunnla sjangeren, mens mot 90-tallet ble death metal mer teknisk og brutal. Det var mange band som var med på å drive death metal i den retningen, men det er ingen tvil at Suffocation var en viktig del av denne utviklingen.
De ble dannet i New York i 1990 og gav en demo samme året. I 1991 gav de ut denne EP-en som virkelig satte fart i karrieren deres og som førte til at tusenvis av andre lignende death metal band begynte å kopiere dem. Har du hørt en del på teknisk og brutal death metal er sjansene store for at de bandene du hører på er i stor grad inspirert av Suffocation.
Du skal lete lenge før du finner brutal teknisk death metal som ikke er inspirert av Suffocation.

Alle låtene på denne EP-en har tekniske riffstrukturer fylt med brutale trommer uten like. Det vil selvsagt si uten like i 1991 før all verden med andre death metal dukket opp på 90-tallet.
Produksjonen er rå og stygg, men ikke noe problem siden man kan høre alle riffene klare nok til at man kan skille dem fra hverandre. Hører du på death metal er det neppe noen overraskelser å finne her, bare god gammeldags death metal.
Suffocation er tøft som faen og såpass historisk viktig at man ikke kan unngå dem. Skal du høre på brutal musikk har du ikke noe annet valg enn å skaffe deg det meste de har gitt ut.

-------------------------

Obsidian Throne er et death metal band fra USA som har gitt ut en demo og en EP. Liker litt melodiøs death metal med et lite hint av thrash burde du sjekke ut deres Myspace.

Jeg var en tur innom Glassheim igjen og så Valentourettes som besto av medlemmene av Jokke & Valentinerne/Jokke med Tourettes. Det var absolutt en fantastisk konsert og en av de bedre konsertopplevelsene i mitt liv.
Men den egentlige grunnen til at jeg var der var for å se metal bandet Thunderbolt igjen. De spilte før det kom noe særlig med folk, så det var så vidt over 10 stykk i salen da de spilte. Dette kan virke som det en mislykket konsert med så få, men de spilte tidlig med vilje. De var bare der for å øve med den nye gitaristen og trommeslageren, og de gjorde en god jobb med så få i salen.
Håper på både en mer seriøs konsert og nytt album fra dem i fremtiden.

Nå over til metal musikkvideoer.

Krokus - Screaming In The Night

Viral Load - My Mighty Sword

Wrathchild America - Climbing the Walls

Read More...

Våre egoistiske memer

Daniel Dennett innleder sin briljante bok Breaking the Spell med en kuriositet fra dyreriket: du er ute i engen og får øye på en maur som strever heroisk for å nå toppen av et høyt gresstrå. Hvorfor? Det naturlige utvalg ville aldri tillatt en såpass energikrevende – og ikke minst risikabel – atferd å utvikle seg hvis det ikke var godt for noe. Så hva har mauren igjen for en slik kraftanstrengelse? Dette viser seg å være feil spørsmål. Noen drar nytte av adferden, men det er ikke mauren selv. Parasitten Dicrocelium Dendriticum er avhengig av å komme seg inn i magesekken til en sau eller ku for å fullføre sin livssyklus, hvilket den oppnår ved å kapre hjernen til en forbipasserende maur og bruke denne et som ”kjøretøy” for å komme i en posisjon hvor det er stor sannsynlighet for å bli spist av en sau eller ku. Enda godt at ingenting liknende kan skje med oss.

Eller kan det?

Uttrykket ”memer” ble som kjent introdusert av Richard Dawkins i The Selfish Gene (1976). Resten av boken handler om hvordan evolusjonsprosessen må forstås som genenes måte å maksimere antallet kopier av seg selv i senere generasjoner på. Levende organismer er kun midlertidige ”overlevelsesmaskiner” for genene som bygde dem. De genetiske kodene som genererer de beste overlevelsesmaskinene vil som regel vinne over konkurrerende gener i kampen for tilværelsen, og akkumuleres derfor fra generasjon til generasjon mens konkurrerende gener fortrenges og blir borte. Over veldig mange generasjoner akkumuleres så store genetiske endringer at vi kan begynne å snakke om en ny art. Dette er i korte trekk Dawkins’ perspektiv på det Darwin kalte naturlig utvalg.

Men hvis man virkelig har forstått prinsippet bak det naturlige utvalg, er det åpenbart ingen grunn til at det nødvendigvis må være begrenset til gener. Alt som trengs er at:

  • noe kopieres i stort antall over veldig mange generasjoner
  • det som kopieres kommer i ulike variasjoner*
  • kun variasjoner som nyter en eller annen fordel i forhold til resten blir kopiert videre i det lange løp

*Dette er i realiteten uunngåelig ettersom ingen kopieringsprosess er fullkommen.

For å illustrere dette poenget viser Dawkins at noe liknende foregår i all menneskelig kultur. Som intelligente og sosiale dyr har vi utviklet evnen til å lære ved å kopiere adferd og ideer fra andre. Det Dawkins kaller ”memer” er per definisjon ”det som vi kopierer”. Uttrykket har siden vært flittig brukt av bl.a. Daniel Dennett. Men den definitive introduksjonen til memer er trolig Susan Blackmore’s The Meme Machine, som jeg nettopp har lest. Variasjoner av memer oppstår av seg selv på grunn av vår begrensede evne til å imitere andre nøyaktig. Kun en forsvinnende liten andel av alle potensielle memer blir noensinne kopiert videre, og konkurransen er derfor i høyeste grad sammenliknbar med konkurransen mellom ulike gener. De få memene som lykkes i å bli kopiert videre er de som enten er sanne eller nyttige eller appellerer til oss av andre grunner. Gener og memer er begge ”egoistiske” i den forstand at de vil spre kopier av seg selv dersom de får sjansen uten hensyn til konsekvensene.

For å forklare hvorfor sanne eller nyttige memer kopieres videre, trenger vi ikke se lenger enn til deres biologiske nytteverdi, og har derfor mindre bruk for en separat teori om memer. Det er først og fremst i møte med ideer som er unyttige, eller sågar direkte skadelige, for personens egne gener at memene kommer til sin rett som en selvstendig replikator med en egen agenda. Som skeptikere er vi konfrontert med slike ideer til daglig – fra alternative behandlingsformer som i beste fall er en kolossal sløsing med tid og penger, og i verste fall avleder fra livsnødvendig medisinsk behandling, til religiøse ekstremister som uten å nøle setter sine gener ut av omløp for alltid ved å sprenge seg i luften midt i en folkemengde. Har vi her noe analogt med Dennett’s maur? Sett at noe profitterer på denne adferden, selv om det ikke er personen selv (eller personens gener). Som Dennet sier det:

It is ideas, not worms, that hijack our brains.

Mange skeptikere har kommentert hvordan religioner, myter og vandrehistorier etc. på mange måter oppfører seg som infeksjoner. Levende celler har utviklet seg til et eksepsjonelt effektivt maskineri for å kopiere og utføre instruksjoner kodet i DNA. Dette er en vital funksjon hos alle levende organismer, og videreføres derfor av det naturlige utvalg. Men fordi cellen ikke har en ufeilbarlig evne til å skille mellom nyttige og skadelige DNA-instrukser, kan systemet kapres av inntrengere med en annen agenda enn cellens egen reproduksjon. Ved å imitere deler av cellens eget DNA kan et virus lure cellen til å lage kopier av viruset i stedet for sitt eget DNA. Disse kopiene arver dermed også evnen til å kapre andre celler etc. Noe liknende gjelder for datavirus. En datamaskin er eksepsjonelt god til å kopiere og utføre instruksjoner kodet i dataspråk. Hvis den ikke var det, ville vi ikke hatt så stor nytte av den. Men nettopp de samme egenskapene som gjør en datamaskin så verdifull for våre formål, gjør den også sårbar for inntrengere. Fordi maskinen ikke har en ufeilbarlig evne til å skille mellom gode og dårlige instrukser, vil den også kopiere og adlyde instrukser som er unyttige eller direkte skadelige og spre dem til andre datamaskiner via mobile lagringsmedier eller internett.

Også vår egen hjerne har utviklet seg til et effektivt, om ikke like nøyaktig, kopieringsmaskineri for å kopiere og utføre instruksjoner fra kulturen rundt oss. En åpenbar fordel med dette er at man slipper å lære alt man trenger av kunnskaper og ferdigheter gjennom egen prøving og feiling – spesielt ettersom prisen for feiling kan være uakseptabelt høy. En spesielt god overlevelsesstrategi har utvilsomt vært å kopiere våre foreldre samt andre autoritetspersoner, ikke bare fordi det lønner seg å holde seg på den rette siden av personer som har makt over oss, men også fordi disse ha gjort noe riktig (fra et evolusjonsperspektiv) for å oppnå en slik status. Evolusjonen har også utstyrt oss med visse genetisk betingede behov og predisposisjoner som gjør oss spesielt mottakelige for visse typer input. Memer som appellerer til disse øker dermed sin egen sjanse til å bli kopiert videre enten de er sanne eller usanne, nyttige eller skadelige.

Ettersom heller ikke hjernen har noen ufeilbarlig evne til å skille mellom god og dårlig input, er den også sårbar for inntrengere. I likhet med et virus som imiterer deler av vertcellens DNA for å bli kopiert, har memene utviklet bestemte triks, for å lure våre hjerner til å kopiere dem og spre dem videre til andre. Det mest innlysende eksemplet på dette er løfter om belønning for å kopiere memene og/eller trusler om straff for ikke å gjøre det, bl.a. religiøse forestillinger om himmel og helvete, eller påbudet om dødsstraff for å konvertere fra Islam. Men det kan like gjerne være snakk om noe så enkelt som emosjonell utpressing: En eksepsjonelt snill og søt venninne av meg hadde tidligere en uheldig vane til å videresende SMS-kjedebrev*. Disse utga seg alltid for å være sendt deg av en ekte venn (og det var de jo i dette tilfellet) for å vise hvor høyt du er verdsatt, samt bringe deg hell og lykke i livet etc. Det skjulte budskapet var klart nok:

Hvis du ikke sender denne videre, betyr det at du ikke setter pris på vennene dine.

Ikke rart min venninne ikke hadde hjerte til å stå imot. Selv for en hardbarket skeptiker som meg selv var det ikke uten et snev av dårlig samvittighet at jeg konsekvent unnlot å sende dem videre*, og det er selvsagt hele poenget. At memene er egoistiske betyr ikke nødvendigvis at vi er det, og å appellere til dårlig samvittighet er en sterk og effektiv utpressingstaktikk.

De fleste av oss har et behov for å oppfatte oss selv som gode og moralske mennesker, og nettopp dette gjør oss sårbare for memer som utgir seg for å være moralsk høyverdige eller sågar nødvendige, for eksempel forestillingen om at man må tro på Gud for å ha god moral. Susan Blackmore snakker om ”the altruism trick”, mens Daniel Dennett snakker om ”tro på tro”, dvs. ideen om at religiøs tro er et gode i seg selv. Man trenger aldeles ikke å tro på noen gud for å tro på tro, slik noen av de mest hysteriske motreaksjonene mot ”the new atheists” har vist. Dette er bare noen få eksempler på hvilke triks memene kan bruke for å bli kopiert og spredd videre enten det er i vår egen beste interesse eller ikke.

Vel og bra, kan man si, men er alt dette snakket om ”memer” noe mer enn en nokså søkt analogi, eller som Steven Jay Gould skal ha sagt, en ”meningsløs metafor”? Mange seriøse forskere er sterkt kritiske til ideen, og Dawkins har selv gjort det klart at hensikten med å introdusere uttrykket kun var å nedtone genenes dominerende rolle i resten av boken. Personlig vil jeg i hvert fall si at teorien er en interessant og nyttig måte å forstå kjente fenomener på selv om det er viktig å ikke trekke analogien til gener for langt. Susan Blackmore’s The Meme Machine presenterer meme-teoriens sterkeste sak, og bør leses av alle.

Read More...

lørdag, mai 17, 2008

"ZEITGEIST, Part 1" Debunked/Refuted? Acharya Responds

Read More...

Bill O'Reilly's Producer (Unseen Footage)

Denne er bare morsom.

Read More...

Is Peak Oil the End of Civilization?


Greit å høre på Skeptoid, eller du kan lese det han sier siden han poster teksten også. Ditt valg.

Link

Read More...

fredag, mai 16, 2008

Parenting Beyond Belief



YO! Kanskje jeg skulle kjøpt en bok av han her.

Read More...

onsdag, mai 14, 2008

Bullshido: No BS Martial Arts

Dette er flott side for alle som driver med kampsport, ønsker å begynne med kampsport eller er generelt interessert i emnet. Er du en skeptiker vet nok om all mulig slags bullshit som eksisterer rundt kampsport. Ikke bare ki/chi tullet, men også selverklærte kampsportseksperter som tror de er mye tøffere enn de egentlig er.
Veldig mye bra og morsomt lesestoff å finne på denne siden.

Link

Read More...

Does a change in the weather make people's joints ache?

Dear Cecil:

Often I hear of people complaining about their bones or joints hurting when they think the weather is going to change. Is there any truth to this? Can people really tell when the weather is going to change, or is this just some psychological phenomenon that has people feeling ghost pains when they hear a cold front is coming in? --Ann R., McAllen, Texas


Link

Read More...

tirsdag, mai 13, 2008

Faenskap.no

Et nytt forum for skepsis og religionskritikk er nettopp åpnet. De av dere som pleier å lese bloggen kan jo poste der, så blir det kanskje et bra forum ut av det.

Link

Read More...

The Blue Room illusion



Dette er ikke noe kameratriks, jeg har sett denne illusjonen live. Men de kunne ha filmet det bedre siden de stadig skiftende kameravinklene får det til se ut som de bruker kameratriks.

Read More...

Paul Daniels-Dante's Black and White illusion

Read More...

Mad scientist illusion-Paul Daniels show

Read More...

søndag, mai 11, 2008

Seven Words

Read More...

Metal Søndag 11. mai


Hellhammer - Demon Entrails
Century Media/Prowling Death, 2008

I tidligere utgaver av Metal Søndag har jeg skrevet om to viktige black metal pionerer, nemmelig Venom og Bathory. Begge spilte rå og primitiv speed metal med et ekstremt stygt lydbilde og hadde satanistisk lyrikk, og begge blir sett på som blant de viktigste bandene i den første bølgen av black metal.
Men det er et tredje band som er minst like viktig for tidlig black metal, nemmelig Hellhammer. Hellhammer ble dannet i Sveits året 1982 og var direkte inspirert av Venom til å spille ekstremt stygg og rå necro støy. Rundt 1983 gav de ut flere demo kassetter som ble spredd rundt til fans av ekstrem undergrunnsmusikk, inkludert norske black metal veteranene Mayhem. Uten Hellhammer hadde neppe Mayhem vært Mayhem, og de hadde aldri laget black metal klassikeren Deathcrush.
Disse demoene er en av black metal sjangerens største skatter, men de er nesten umulig å få tak i siden det bare ble laget noen få kopier av hver demo. Derfor er det utrolig bra at de har gitt ut Demon Entrails i år som er en samling av disse demoene. Endelig kan fans ekte black metal eie en offisiell kopi av dem. Kanskje ikke like kvlt som eie en av de originale kassettene, men det er da i det minste verd noe at dette er en offisiell Hellhammer utgivelse.

For de av dere som ikke er kjent med Hellhammer, men med gammel Celtic Frost kan dere kjenne igjen riffstrukturene. Både Tom G. "Satanic Slaughter" Warrior, Martin "Slayed Necros" Ain og Steve "Evoked Damnator" Priestley var i dette bandet før de dannet Celtic Frost. Hellhammer er absolutt forløperen til Celtic Frost, bare mer primitivt og rått.
Og for de av dere som ikke er kjent med Celtic Frost kan dere forestille dere Venom på sitt mest primitive og styggeste, bare verre. Hellhammer for det mest innfor både black metal og crust punk til å høres pent ut.
Dagens unge kommer neppe til å forstå Hellhammer, heller ikke de fleste metalheads som vokste opp med Twisted Sister for den saks skyld. Dette bandet er bare for fans av ekstremt stygg musikk og vanlige dødelige får dekke over ørene og løpe så langt vekk de kan fra dette bandet.
Men hater du sollys og elsker stanken av oppråtning og død er dette bandet for deg.

---------------------------

Metalian er band fra Canada som spiller god gammeldags speed metal. De har gitt ut to demoer og du kan høre noen låter fra dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Zed Yago - The Invisible Guide

The Scourger - Hatehead

Rotten Sound - Targets

Read More...

fredag, mai 09, 2008

Tipper Randi kommer til å bli forundret


Jeg nevnte at Randi kom til å miste premien på en million dollar i neste måned og jeg kan melde om utvikling i saken! Oppskriften på maskinen er allerede nå tilgjengelig på nett, på en måte. Jeg må på det mest hjertelige anbefale alle å stikke innom siden og sjekke ut bilder og tekst. Helt fantastisk! Jeg lurer litt på hva Randi vil si når han får se hva han står opp i mot.

for those who missed the pages that were removed about how it was discovered etc, i must bring several point to your attention, there is no donate button, there is no payments or cost of any kind, and this is the second machine, the first built 2 years ago, and was destroyed after contemplation that without oil millions will die in arab countires with no income or work, simply because those with the money would keep what they had knowing there was no more to come. Then after seeing the pictures of Dubai, i saw that this was a result of trillions of oil money being spent on a city whilst the country and surrounding nations remained poor. Hence i decided to rebuild the machine.

Read More...

torsdag, mai 08, 2008

Ask The Infidel - New Segment

Read More...

onsdag, mai 07, 2008

Authors@Google: Michael Pollan

Hmmmm

Read More...

Randi på Youtube

Det er ett par uker siden jeg fikk med meg at Randi har egen Youtube kanal men jeg har ikke fått sett særlig på den enda. Når drittværet setter inn så får jeg vel en tjangs.

Link

Read More...

søndag, mai 04, 2008

Nazareth - Hair Of The Dog (Live Houston 1981)



Jeg så dem live i går kveld og dette var en av låtene de spilte.

Read More...

Metal Søndag 4. mai


Manilla Road - Open the Gates
Black Dragon Records, 1985

Jeg har skrevet om dette bandet i tidligere utgaver av Metal Søndag, så noen av dere husker kanskje at Manilla Road gav ekte metal klassikere som Metal og Crystal Logic. Er du en fan av ekte episk US power metal er du godt kjent med de nevnte albumene og selvsagt Open the Gates.
Open the Gates er det første albumet med Randy "Thrasher" Foxe bak trommesettet. Rett etter de geniale ekte metal riffene er det trommingen som virkelig gjør dette albumet til en ekte metal klassiker. Den aggressive og raske trommingen er overalt, men aldri i veien for resten av musikken. Riffene er som sagt ekte metal og absolutt episke og antikke. En glemt fortid fylt med eventyr og mystikk åpner seg for lytteren gjennom dem.
Og det er heller ingen tvil om at den nasale vokalen Mark "The Shark" Shelton sammen med den episke lyrikken er en viktig del av helheten. Det er vanskelig å høre han synge uten å få gåsehud over hele kroppen. Alt på dette albumet stemmer musikalsk og produksjonen er akkurat passe rå og skitten for denne typen av klassisk 80-talls metal.

Dette er enda et genialt album fra Manilla Road. Nærmeste du kommer fyllmasse er Heavy Metal to the World, som er den mer kommersielle låten man pleier å finne på de gamle Manilla Road albumene.
Er du en fan av ekte metal og alt som er episk må du skaffe deg dette albumet, det er ingen annen vei.

---------------------------

Nattsvargr er et amerikansk black metal band som har gitt tre demoer. Liker du mørk og ond musikk kan du høre dem på deres Myspace.

Jeg så Nazareth live på Glassheim i går. De er ikke et metal band, men med tanke på at de er et hard rock band fra 70-tallet har de uten tvil hatt betydning for metal sjangeren.
Det var en veldig bra konsert og det er utrolig at de klarer å rock hardt når de er så eldgamle som de er. Et av høydepunktene var da de spilte My White Bicycle (en coverlåt av Tomorrow) siden jeg hadde hørt dem bare noen få timer før konserten.

Nå over til metal musikkvideoer.

Amebix - Largactyl

Kruiz - Distant Light

Black Sabbath - Headless Cross

Read More...

Father Ted--Dougal schools the Bishop

Read More...

Leserene bestemmer listen!

Leserene får også lov til å stemme på hvem de mener er de mest innflytelsesrike personene for 2008. Vi har en nordmann på plass nummer 43! Jeg likte bedre leserenes valg.

Link.

Read More...

Jeg skjønner ikke Time listen

Time har gitt ut den årlige listen over hvem de mener er de hundre mest innflytelsesrike personer for 2008. Siden vi bare er i mai måned må jeg nesten anta at det ligger en liten spådom i dette og at det også er basert på tidligere prestasjoner. Men hvem er på listen?

1. Dalai Lama. Ok, men innflytelsesrik? Hva har han oppnådd egentlig? Har han frigitt Tibet? Jeg tror ikke det. Mest interessant er det at det er Deepak Chopra som han skrevet de rosende ordene om han. Time skriver om han: Chopra, author of more than 50 books on spirituality and medicine (...)

2. Vladimir Putin. Han er garantert innflytelsesrik.
3,4 og 5 er Barack Obama, Hillary Clinton og John McCain.
7. George W. Bush er definitivt innflytelsesrik. Kanskje han burde vært på førsteplass?
8. Jacob Zuma. WTF! Korrupt, polygamist, mulig voldtektsforbryter, slett retoriker, ingen politiske verv etc. Superlativene hagler ikke over han.
11. Den økumenske patriarken over Konstantinopel. Media omtaler byen som Istanbul men vi vet alle at vi egentlig snakker om Miklagard. Uansett så er han innflytelsesrik for å ha: insisted that ecological questions are essentially spiritual ones.
13. Muqtada al-Sadr. Ugh! Innflytelsesrik fordi han - (...) appeals to the poor Shi'ite masses and thereby controls the stability of southern Iraq.
17. Baitullah Mehsud. Hæ?! The details of Mehsud's biography are sketchy, as he shuns publicity. He is known to be in his mid-30s and to lead thousands of militants, many of them Mehsud tribesmen, in Waziristan
21. Brad Pitt & Angelina Jolie
22. Oprah Winfrey. Hun har muligheten til å påvirke vil jeg tro.
25. Andre Agassi. Tennisspiller.
26. Lance Armstrong. Syklist.
27. Bob and Suzanne Wright. Aldri hørt om dem men det sies at de: They raised millions of dollars from their friends at events across the U.S. And they successfully lobbied the United Nations to place autism on the global health agenda.
28. Peter Gabriel, musiker. He has ubuntu. Det har jeg også!
29. Kaká. Fotballspiller.
33. Randy Pausch. Han har i hvert fall hatt innflytelse på meg. Fantastisk!
38. George Mitchel. ???
42. Larry Brilliant. Ikke hørt om han. He was a key player in the World Health Organization's eradication of smallpox and has worked with the U.N. to combat blindness in the developing world. In these and other enterprises, he sought innovative approaches and obtained a ground-level view of the complex issues that can impede great goals that are otherwise medically and technologically possible. His humanitarian spirit and grasp of science make him one of our leading social entrepreneurs.
43. Jeff Han. Er det mulig? Count me too as someone who believes Han has done more than start a great business; he has also dramatically changed the way we interact with our computers.
59. Miley Cyrus. Herregud! She seems to have good Christian values, with parents (including dad Billy Ray) teaching her important life lessons.
65. Mariah Carey. Jeg kan ikke navnet på en eneste sang.
77. Chris Rock. On John McCain's age: "How you going to make decisions about the future when you aren't going to be here?"
On the primaries: "What are superdelegates anyway? Certain white people count for nine?"
On black people not voting for Obama: "He reminds me too much of me."
On race: "Marion Jones is in jail. Don't you feel safe?"

80. Ali al-Naimi. Her har vi en kar med innflytelse!
81. Rupert Murdoch. Garantert innflytelse her.
82. Steve Jobs. Innflytelse? Ja, men burde ikke han hatt plassen til Han på 43?
87. Steve Ballmer. Hvis Han er på 43 og Jobs på 82 så virker det litt snodig at Ballmer er på usle 87.
91. Neelie Kroes. Aldri hørt om henne men hun blir beskrevet av Ayaan Hirsi Ali.

Read More...

lørdag, mai 03, 2008

Den nigerianske (419-) svindelen

Hvis du fikk beskjed per epost om at en fremmed person i en annen del av verden trengte din hjelp til å overføre et svimlende beløp ut av landet mot en anseelig andel av profitten, ville det muligens falle deg inn å tenke at dette simpelthen er for godt til å være sant. Dette ville også vært min første reaksjon helt til jeg mottok denne:

Dear Sir,

INVESTMENT PARTNERSHIP

Somehow, this may come to you as a big surprise considering the basic fact that we have never been in any form of contact before now.

I write to seek your partnership in handling of future investment in your country. My name is Mr. Anthony Kaddu. I represent the interests of a former president of a tiny West African country, name withheld, who wants to invest some huge amount of money in a good profit yielding venture.

My client does not want to deal with the people he knew before nor have this investment done with those that have done things with him in the previous, thus he asked me to open contact with an individual/company, capable of handling investment and who will like to speak to me as regards to this.

If you would like to talk to me as par this matter, please write an Email to this email address: thkadu@gmail.com or give me a call on my phone no. +44731928412.

Best Regards

Mr. Anthony Kaddu
Etter å ha lest ferdig dette var all opprinnelig skepsis selvsagt feid til side. Det må tross alt være visse grenser for mistenksomhet! Jeg sendte umiddelbart epost til Mr. Kaddu for å tilby min assistanse, og fikk til svar at det dessverre hadde oppstått visse komplikasjoner, men ingenting som ikke kunne ordnes hvis jeg bare ville overføre noen hundre tusen til hans nigerianske bankkonto - lommerusk sammenliknet med fortjenesten jeg har i vente når overføringen fra den vest-afrikanske ex-presidenten går i orden. Heldigvis innvilget banken et større lån med sikkerhet i huset, så da er det bare å vente på at pengene skal strømme inn...

Read More...

Star Wars Origins: How did George Lucas create Star Wars?

A critic might say "Oh, Lucas combined Flash Gordon with Akira Kurosawa, threw in some science fiction novels, comic books, The Wizard of Oz, and sewed it all up with Joseph Campbell's ideas on the structure of myth." And Lucas did do all those things, but that can't be the final answer. Why? Every storyteller would like to connect with people as deeply as Lucas did with Star Wars, and everyone has access to the same raw materials. If the process was really so obvious and simple, wouldn't every story be just as good? For those of us trying to write a story we like as much as Star Wars, how do we even begin? Perhaps the answer lies in Basho's suggestion: "Do not seek to follow in the footsteps of the wise. Seek what they sought." Maybe the key to becoming a skillful storyteller isn't imitation of the storytellers who have influenced us most, but figuring out what they were trying to achieve, then reaching for the same goal ourselves. This website is filled with educated guesses as to what might have influenced George Lucas when he created the original Star Wars trilogy. The question is never where Lucas found his inspirations, but rather how he wove them together with such intelligence, insight and compassion. What gives a story the power to touch us? How does the imagination work? Link

Read More...

fredag, mai 02, 2008

Nå skal Randi tas!

After validation there should be no hard feelings in the end, as we'd like to take Randi out in Dublin and buy him a few consolation pints of Guinness anyway - he'll need it after losing credibility and the $1,000,000 prize money for displaying that perpetual motion (free energy) is possible.

Link, se også her.

Jeg har kikket litt på alle de nye free-energy videoene som ligger ute på Youtube og de har alle en ting til felles, de stopper etter kort tid. Ellers ser de faktisk ganske imponerende ut.

Read More...

torsdag, mai 01, 2008

Jack Chick, animated

Jeg skulle ha limt inn en video her men det gikk ikke så bruk linken nederst for å se Jack Chick videoen.

We showed it all over the world. No other film came close to provoking the kind of intense, gut-level reaction that we saw with Goofed -- people really loved it or really, really hated it. Religious people called it blasphemous and threatened to organize boycotts of our shows. Anti-religious people called it religious propaganda and wrote angry letters to theater owners where we screened the festival.

Link

Read More...