onsdag, oktober 31, 2007

The Shining


Det er Halloween og i kveld planlegger jeg å se The Shining fra 1980 (kjent som Ondskapens hotell her i Norge).
Jack Torrance skal ta vare på et gammelt hotell over vinteren isolert langt fra folk. Han tar med kona og sønnen. Dessverre spøker det på hotellet og det driver Jack gal. Ærligtalt trenger jeg ikke å forklare historien, alt det du trenger å vite er at denne filmen har en fantastisk stemning og atmosfære, og er en av de få filmene som klarer å bruke spøkelser som plottelement uten at det er tåpelig. Dessuten er Jack Nicholson fantastisk i rollen som Jack Torrance. Denne filmen absolutt en klassiker og du har ingen god grunn til å unngå å se den.
Dessuten er den et solid bevis på at noen ganger er filmen bedre enn boka.

Read More...

tirsdag, oktober 30, 2007

Ôdishon


Halloween nærmer seg med stormskitt og du lurer kanskje på hva slaks skrekkfilmer du skal se. La meg anbefale Ôdishon fra 2000 (kjent som Audition internasjonalt).
Shigeharu Aoyama er en middelaldrene enkemann og administrerende direktør i et filmselskap. Etter syv år som enkemann blir han oppfordret av sin sønn til å finne seg en ny kone slik at han ikke skal bli ensom når sønnen flytter ut.
Shigeharu Aoyama bruker en film som det neppe blir noe av som et påskudd til å møte unge kvinner som han kan gifte seg med. Han forelsker seg i den noe tilbaketrukket Asami Yamazaki som har vært ballettdanser. Men det er noe som ikke stemmer helt med henne.
Jeg skal ikke avsløre så mye om denne filmen, men det er en film som du absolutt må se. Den virker kanskje treg i begynnelsen, men den følelsen går fort over når handlingen begynner for alvor.

Read More...

Secular Believers

Read More...

The Whitest Kids U' Know - Slow Jerk

Read More...

mandag, oktober 29, 2007

Pet Sematary


Halloween nærmer seg med stormskitt og du lurer kanskje på hva slaks skrekkfilmer du skal se. La meg anbefale Pet Sematary fra 1989.
Familien Creed har flyttet til drømmehuset ute på landet og alt er fint og flott. Bare et stort problem, veien ved siden av huset har farlig trafikk av raske lastebiler. Dette har tatt livet en god del kjæledyr gjennom årene, noe som er grunnen til at det er kirkegård for dyr rett ved siden av huset.
Da familiens katt blir påkjørt vet en av de eldre naboene om sted de kan begrave den for å bringe den tilbake, men den kommer ikke til å være helt som før. Så skjer det tragiske, familiens sønn blir påkjørt.

Read More...

Ghost Snatch: Halloween Edition

Ghost Snatch contains neither ghosts nor snatches.

Link

Read More...

søndag, oktober 28, 2007

Top 87 Bad Predictions about the Future


  • Who the hell wants to hear actors talk?
  • Television won't last because people will soon get tired of staring at a plywood box every night


Link

Read More...

Kid Screws Up Worlds Best Card Trick


http://view.break.com/388699 - Watch more free videos

Read More...

Det usynlige bibliotek

Det finnes en egen klasse bøker vi aldri klarer å finne. De blir henvist til og sitert fra, men likevel er de utilgjengelige, uansett anstrengelser. Dette er spesielt ergerlig ettersom bøkene har de mest forlokkende og mystiske titler: "Necronomicon", "Alibiet søker et mord", "Sandboken", og dessuten ofte innehloder oppsiktsvekkende informasjon og banebrytende ideer - skal vi tro dem som har hatt gleden av å lese bøkene...

Link

Read More...

Metal Søndag 28. oktober


Blind Guardian - Battalions of Fear
No Remorse Records, 1988

I mine tidligere utgaver av Metal Søndag har jeg holdt meg til power metal albumene til Blind Guardian, i dag skal jeg skrive om i gode gamle dager da spilte speed metal.
For å si det rett ut, dette er et av de beste albumene fra Blind Guardian sin side (og sier mye med tanke på alle de solide albumene de har gitt ut gjennom årene). Battalions of Fear er tøft som faen fra første gitarriff til det siste. Her eneste låt er fylt opp med solide og kompleks riff. Gitarspillet mellom Andre Olbrich og Marcus Siepen er fantastisk.
Bassriffene er også tøffe som faen og ligger klart og tydelig fremme i lydbildet (noe jeg savner ofte i moderne metal). Trommingen er også fantastisk og har den dobbelbassbruken som skulle senere bli typisk for power metal sjangeren.
Og så er det selvsagt vokalen Hansi Kürsch. Jeg vet at det er folk der ute som ikke liker den, men jeg utfordrer dem til å nevne vokalist som hadde passet bedre på dette albumet.
Jeg kunne sikkert ha godt i dypere detaljer, men jeg tror det er bedre om dere hører etter selv. Dette er virkelig et av de albumene en hver metalhead må ha i sin plate samling. Jeg har sagt det før om mange album, men dette er sammen med det første Helloween albumet noe av det beste og viktigste 80-talls speed metal og power metal har å by på.

Mer trenger jeg ikke å si om dette albumet egentlig. Er du en fan av 80-talls speed og tidlig power metal har du dette albumet allerede.

---------------------------------------


Klikk for større bilde og skriv det ut.
---------------------------------------

Altar of Earth er amerikansk sludge doom band fra USA. De har gitt ut en demo i år og du kan høre utdrag fra den på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Vampire Mooose - Adamantium Elbow

Thyrfing - The Voyager

Edguy - Lavatory Love machine

Read More...

lørdag, oktober 27, 2007

James Randi and a Dowser

Read More...

James Randi discusses Nostradamus and Santa Claus

Read More...

James Randi and an Astrologer


Astrologen ser så utrolig fornærmet ut på slutten, nesten på gråten.

Read More...

Douglas Adams sitat


. . . imagine a puddle waking up one morning and thinking, 'This is an interesting world I find myself in, an interesting hole I find myself in, fits me rather neatly, doesn't it? In fact it fits me staggeringly well, must have been made to have me in it!' This is such a powerful idea that as the sun rises in the sky and the air heats up and as, gradually, the puddle gets smaller and smaller, it's still frantically hanging on to the notion that everything's going to be alright, because this world was meant to have him in it, was built to have him in it; so the moment he disappears catches him rather by surprise. I think this may be something we need to be on the watch out for. [Link]

Read More...

Skremmende søtt




Link

Read More...

Deb Webber Exposed

Read More...

fredag, oktober 26, 2007

Andy Thomson on suicide terrorism

Meget bra saker!



Del 2

Del 3

Read More...

torsdag, oktober 25, 2007

Kevin’s Two Memorials

Our twenty-nine-year-old son died suddenly after taking an illegal drug. He was our only child. Before my husband and I were able to see him, the authorities took possession of his body for autopsy. We saw Kevin two days later. Another two months passed before we were permitted to retrieve his belongings, which the police had ransacked.

Through all of this, we had no god in our lives to help us cope with the horror of losing our son. But, somehow, we arranged a beautiful memorial service that was attended by more than two hundred people, most of them Kevin’s friends who came from all over the country to remember him. The following August, we attended Burning Man, an annual counterculture arts festival in Nevada, and scattered some of our son’s ashes in the Black Rock Desert in the company of people who loved him.

But I get ahead of myself.

Link

Read More...

Konspirasjonsteorier som virkelighetsforståelse

Troen på at hendelser av betydning styres av sammensvergelser gir orden til erfaringenes kaos, gir syndebukker og fremtidsperspektiv. Konspirasjonsteoretikerens irrasjonalisme ligger like mye i hans hyperrasjonalisme som i et vedvarende magisk virkelighetsbilde.

Link

Read More...

James Randi and a Psychic Artist

Ugh!

Read More...

Debate Points

RichardDawkins.net har en side hvor tåpelige debattargumenter blir diskutert. Emner som blir diskutert er av typen Pascal o.l.

Link

Read More...

onsdag, oktober 24, 2007

James Randi and Thought Transference

Read More...

Hell's Angel: Mother Teresa by Christopher Hitchens



Episode 2
Episode 3

Read More...

Uri

NÅ ryker millionen til Randi...

Read More...

Christopher Hichens sier


God, as Christians describe him, he said, is a "celestial dictator" who will "continue to judge and persecute us even after we are dead."

It is "very fortunate," he concluded, "that we posses no evidence of this."

Read More...

Tilgjenelighet?

Read More...

George Carlin:

Read More...

Magic & Mystery Tour - Teller's Needles in China

Read More...

Penn & Teller: Bullshit! 12-Stepping





Read More...

COMIC RELIEF "PENN AND TELLER" 1987

Read More...

tirsdag, oktober 23, 2007

Bijdendijk leviterer

Read More...

What's good about religion?

Read More...

Bill O'Reilly and Ben Stein on Creationism, oh dear

Nettsider har blitt stengt ned?! Og hvorfor nevner de ikke spaghettimonsteret som en mulig skaper? Jeg finner dette intervjuet svært diskrimenerende.

Read More...

mandag, oktober 22, 2007

Nok en religionsdebatt

Denne debatten er mellom Michael Shermer og en Dinesh D'Souza. Jeg synes at Dinesh er nummeret kvassere enn Alister McGrath som Hitchens kringlevridde nylig. Jeg føler likevel det er noe grunnleggende galt med å ha en slik debatt i det hele tatt og hvis de likevel skal ha slike debatter så burde "vår" side heller blitt presentert av Ricky Gervais, George Carlin eller tilsvarende fordi de er morsomme.

Debatten finner du her.


[Oppdatering]

Dinesh mener visst også:

Vi vet ikke vet alt ----> derfor gud

Det er i hvertfall slik jeg tolket det. Endelig ett argument for Odins eksistens.

Read More...

søndag, oktober 21, 2007

Gud slår ned på mobbing


Andre Kongebok kapittel 2 vers 23-24 (1930 versjon):


Derfra gikk han op til Betel, og mens han gikk opefter veien, kom det nogen smågutter ut fra byen; de spottet ham og ropte til ham: Kom her op, din snauskalle! Kom her op, din snauskalle! Da han så vendte sig om og fikk se dem, lyste han forbannelse over dem i Herrens navn; da kom det to bjørner ut av skogen og sønderrev to og firti av barna.


[VIA]

Read More...

The 5 Creepiest Urban Legends (That Happen to be True)

The best creepy campfire stories are always the ones that end with the words, "...And it’s all true, because I have the damned documentation here to prove it!"

In that spirit, we've tracked down five of the creepiest tales and urban legends that really happened to real people, proving once and for all that nothing is more terrifying than everyday life.

Link

Read More...

The Gift of a Wise Man

myrrh (mûr) n. An aromatic gum resin obtained from woody plants of the genus Commiphora, valued in the ancient world as a perfume and as an embalming agent. Traditionally, a gift of the Magi to the infant Jesus.

Not so long ago, I inadvertently found myself a party to a conversation at my health club. A woman was complaining about a video she had recently rented for her daughter. The movie, Disney’s Old Yeller (1957), had been recommended to her as a classic, something that every child should one day see. Her daughter had been very upset by the story, and the mother was indignant.

In the movie, a stray yellow dog is first rejected but then adopted by a farm boy on the frontier. The two grow to love one another and become inseparable. Then one day the boy’s family is attacked by a rabid wolf. The dog successfully defends them but is badly bitten. The boy’s mother warns her son that the dog is doomed and must be put down, but the boy cannot accept this verdict. He quarantines Old Yeller until the virus wins and the maddened dog turns on him. Then he recognizes his mother’s wisdom, and he reluctantly carries out the now clearly merciful sentence.

The angry woman summed up this plot scornfully: “A boy loves his dog and then he has to kill him! What kind of lesson is that for a child to learn?” At the time, I had no ready answer, although I felt a passionate desire to defend the movie. I had seen Old Yeller when I was perhaps eight years old, and, had anyone asked, I would have said that it was one of my favorite movies. Yet I was just as upset then as her daughter was now. Although it has been some forty years since the one and only time I had seen the movie, I can still vividly see the climactic scene and feel the bitter anguish I felt then. But I loved the story and have always valued my experience of viewing it. What profound lesson had it taught me, that I should even now feel so strongly about it?

Link

Read More...

Metal Søndag 21. oktober


Saxon - Saxon
EMI, 1979

Når man snakker om NWOBHM er det nesten umulig å ikke nevne Saxon. De er et av de første bandene i NWOBHM scenen som virkelig ble kjent og fikk kommersiell suksess, og de er også et av de få NWOBHM bandene som fremdeles er aktive.
Gamle Saxon album er obligatoriske for en hver metalhead som har en interesse i NWOBHM, og deres første album er et bra sted å starte en Saxon samling.
Saxon spiller i likhet med mange andre NWOBHM band tradisjonell heavy metal med den gode klassiske metal stemningen som er nesten umulig å gjenskape i dag. Hører man etter er det en del hard rock elementer i musikken i tillegg til heavy metal. Hvis jeg ikke tar helt feil kommer metal elementene i Saxon fra Judas Priest, mens hard rock delene er UFO inspirert.

Til å være tidlig NWOBHM og deres første album er dette veldig imponerende. Man finner ikke noe feil med dette albumet. Riffene, låt skrivingen og alt det andre er skikkelig solid og bra gjennomført. Det eneste man klage på er at dette albumet er ganske utdatert og gammeldags sammenlignet med senere NWOBHM klassikere. Albumet er heller ikke så fryktelig spennende på første gjennomlytning, men tro meg når jeg sier at dette albumet blir utrolig bra å høre på etter en stund.
Liker du god gammeldags metal er dette et album som absolutt er verd å sjekke ut. Jeg skriver tross alt ikke om dårlige album i denne spalten.

-------------------------------

Ne Obliviscaris er et progressivt black metal band fra Australia. De har gitt ut demo i år og den er fantastisk! Du kan høre hele demoen på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Nightingale - Nightfall Overture

Zimmer's Hole - Re-Anaconda

Melvins - Honey Bucket

Read More...

Fainting goats

Read More...

lørdag, oktober 20, 2007

Loch Ness, beviset

Read More...

Toyota Loch Ness


Creedence, Marvin Gaye, Lou Reed og sikkert mange flere synger believe half of what you see, and none of what you hear. Kanskje jeg skal slutte å være så forbasket skeptisk til dette monsteret?

Read More...

Stone Temple Pilots - Plush

Read More...

Frank Zappa - Bobby Brown

Read More...

Alice Cooper - Elected

Read More...

En temmelig vill historie


Saddam kjøper Playstation2 [Vg].

Iraks diktator Saddam Hussein skal ha kjøpt 1400 Sony Playstation2-maskiner.

Det var den amerikanske TV-kanalen NBC som torsdag meldte at en Saddam-vennlig gruppe hadde kjøpt 1.400 PlayStation2. Maskinene ble sendt til militæret i Bagdad, sier en kilde som tipset amerikansk tollvesen om saken, melder NTB
.
Lurer litt på hvordan den historien endte til slutt.

Read More...

Gud - Goatse?


Snopes

Read More...

fredag, oktober 19, 2007

4 LITERS OF PUSS REMOVED FROM GUYS BACK!

Read More...

Når moralen sitter i skautet

Levi Fragell utmerker seg nok en gang med klarsynt religionskritkk i sitt innlegg Når moralen sitter i skautet i Fri Tanke.

Da jeg var barn var det ikke tillatt for kvinner i frikirkemiljøet å klippe håret. Det ble rullet opp i nakken. Og når kvinnene gikk inn i menighetens gudshus måtte de tildekke hodet. Det var ikke kulturen eller tradisjonen som krevde en slik praksis i førtitallets Norge, det var Guds ”klare ord”.
(...)
Dagens unge ler godt når jeg forteller slike historier og oppfatter ikke at jeg egentlig omtaler den globale etikkens største og farligste villfarelse. Det er ikke de fellesreligiøse bud om barmhjertighet, vold, tyveri og løgn som sterkest har preget de aktivt troendes sosiale liv, det er de ulike og identitetsmarkerende bestemmelser om skaut, hatter, kalotter, hår, hud, skjørtelengder, smykker, kosmetikk, musikk, dans, mat, drikke og forhuder. (Og genitalienes bruk, selvfølgelig, men det får være en sak for seg.) Det vil si at ”sterkttroende” i alle religioner har flyttet fokus fra etikkens sentrale spørsmål til sære uvesentligheter.

Read More...

torsdag, oktober 18, 2007

The 13 Most Awful American Fears

Our spooky Halloween odyssey through fear begins with 13 on our list and an old favorite of American and British mass hysteria: the menace of backmasking. Recording backwards audio messages has been around for as long as creepy magicians have been able to speak "natas liah" into a Dictaphone.

The concept of incorporating hidden backwards messages into musical compositions rose to popularity thanks to the Beatles. Those fiendish occultists from Liverpool added reversible lyrics to several of their songs, including vile messages like, "When the rain comes, they run and hide their heads" from the song "Rain."

Link

Read More...

Hitchens vs. McGrath

Debatt mellom Christopher Hitchens og teolog Alister McGrath kan sees her. Hitchens er brilliant, men McGrath egentlig bare har en fryktelig irriterende stil og stemme, samt fryktelige argumenter. For å si det slik; det var en grunn til at Dawkins' intervju med ham ikke ble tatt med i "Root of all evil?".

Men debatten er absolutt verd å se!

Read More...

onsdag, oktober 17, 2007

Takket ja til kabel-test

ITavisen | Takket ja til kabel-test:

I begynnelsen av denne måneden utlovde den legendariske tryllekunstneren James Randi en dusør på en million dollar (om lag 5,4 milioner norske kroner) til den som kunne høre forskjell på en hifi-høyttalerkabel til 40 000 kroner og en mer folkelig variant til noen få hundrelapper fra Monster Cable(...)


Finnes det ett bookmakerbyrå (eller hva det nå kan hete for noe) som gir odds på en slik utfordring? Jeg kunne godt satset en hundrelapp på han der stereokaren.

Read More...

Mr.Deity and the Intel - Ep 11


Read More...

Mr. Deity Thanks You

Read More...

Has 1 in 8 people had sex with an animal?


Maybe I lack initiative, but this didn't seem like the kind of thing where you could just go out on the street and ask for a show of hands.

Cecil

Read More...

Penn & Teller Get Killed


Jeg svingte tilfeldigvis innom TV3+ i går kveld og fikk med meg siste halvdel av Penn & Teller Get Killed. Det jeg så var på alle måter langt under middels. Eneste jeg fant en smule nevneverdig var at Teller sa noen ord.

Wikipedia

Read More...

tirsdag, oktober 16, 2007

Uganda: Mufti Wants Gays Abandoned On Islands

THE Mufti, Sheikh Ramathan Shaban Mubajje wants gays marooned on an island in Lake Victoria until they die. Sheikh Mubajje told journalists on Friday at Old Kampala Mosque that he sold his proposal to President Yoweri Museveni when they met last week at Hotel Africana.

"I asked President Museveni to get us an island on Lake Victoria and we take these homosexuals and they die out there," Sheikh Mubajje said during a press briefing after Idd el Fitr prayers.


"If they [gays] die there then we shall have no more homosexuals in the country."

Link

Read More...

mandag, oktober 15, 2007

Gøy om det rene vås - Dagbladet.no - litteratur

Gøy om det rene vås - Dagbladet.no - litteratur: "Historiker Øystein Sørensens bok om konspirasjonsteorier er en slags kavalkade over tidenes mest skrullete politiske «avsløringer», og fornøyelig lesing om tullete teorier og skrullete teoretikere."

Read More...

søndag, oktober 14, 2007

The Gentle Art of Homeopathic Killing

Jeg så denne først på blog.tjomlid.com.

Homeopater fikk bloggeren The Quackometer til å fjerne et kritisk blogginlegg om homeopati, og i tråd med bl.a. Orac, Skeptico og andre gjengir også jeg artikkelen i sin helhet som et uttrykk for støtte til bloggeren.

Vennligst les følgende artikkel:


The Gentle Art of Homeopathic Killing

By The Quackometer

The Society of Homeopaths (SoH) are a shambles and a bad joke. It is now over a year since Sense about Science, Simon Singh and the BBC Newsnight programme exposed how it is common practice for high street homeopaths to tell customers that their magic pills can prevent malaria. The Society of Homeopaths have done diddly-squat to stamp out this dangerous practice apart from issue a few ambiguously weasel-worded press statements.

The SoH has a code of practice, but my feeling is that this is just a smokescreen and is widely flouted and that the Society do not care about this. If this is true, then the code of practice is nothing more than a thin veneer used to give authority and credibility to its deluded members. It does nothing more than fool the public into thinking they are dealing with a regulated professional.

As a quick test, I picked a random homeopath with a web site from the SoH register to see if they flouted a couple of important rules:

48: • Advertising shall not contain claims of superiority. • No advertising may be used which expressly or implicitly claims to cure named diseases.

72: To avoid making claims (whether explicit or implied; orally or in writing) implying cure of any named disease.

The homeopath I picked on is called Julia Wilson and runs a practice from the Leicestershire town of Market Harborough. What I found rather shocked and angered me.

Straight away, we find that Julia M Wilson LCHE, RSHom specialises in asthma and works at a clinic that says,

Many illnesses and disease can be successfully treated using homeopathy, including arthritis, asthma, digestive disorders, emotional and behavioural difficulties, headaches, infertility, skin and sleep problems.


Well, there are a number of named diseases there to start off. She also gives a leaflet that advertises her asthma clinic. The advertising leaflet says,

Conventional medicine is at a loss when it comes to understanding the origin of allergies. … The best that medical research can do is try to keep the symptoms under control. Homeopathy is different, it seeks to address the triggers for asthma and eczema. It is a safe, drug free approach that helps alleviate the flaring of skin and tightening of lungs…


Now, despite the usual homeopathic contradiction of claiming to treat causes not symptoms and then in the next breath saying it can alleviate symptoms, the advert is clearly in breach of the above rule 47 on advertising as it implicitly claims superiority over real medicine and names a disease.

Asthma is estimated to be responsible for 1,500 deaths and 74,000 emergency hospital admissions in the UK each year. It is not a trivial illness that sugar pills ought to be anywhere near. The Cochrane Review says the following about the evidence for asthma and homeopathy,

The review of trials found that the type of homeopathy varied between the studies, that the study designs used in the trials were varied and that no strong evidence existed that usual forms of homeopathy for asthma are effective.


This is not a surprise given that homeopathy is just a ritualised placebo. Hopefully, most parents attending this clinic will have the good sense to go to a real accident and emergency unit in the event of a severe attack and consult their GP about real management of the illness. I would hope that Julia does little harm here.

However, a little more research on her site reveals much more serious concerns. She says on her site that ’she worked in Kenya teaching homeopathy at a college in Nairobi and supporting graduates to set up their own clinics’. Now, we have seen what homeopaths do in Kenya before. It is not treating a little stress and the odd headache. Free from strong UK legislation, these missionary homeopaths make the boldest claims about the deadliest diseases.

A bit of web research shows where Julia was working (picture above). The Abha Light Foundation is a registered NGO in Kenya. It takes mobile homeopathy clinics through the slums of Nairobi and surrounding villages. Its stated aim is to,

introduce Homeopathy and natural medicines as a method of managing HIV/AIDS, TB and malaria in Kenya.


I must admit, I had to pause for breath after reading that. The clinic sells its own homeopathic remedies for ‘treating’ various lethal diseases. Its MalariaX potion,

is a homeopathic preparation for prevention of malaria and treatment of malaria. Suitable for children. For prevention. Only 1 pill each week before entering, during and after leaving malaria risk areas. For treatment. Take 1 pill every 1-3 hours during a malaria attack.


This is nothing short of being totally outrageous. It is a murderous delusion. David Colquhoun has been writing about this wicked scam recently and it is well worth following his blog on the issue.

Let’s remind ourselves what one of the most senior and respected homeopaths in the UK, Dr Peter Fisher of the London Homeopathic Hospital, has to say on this matter.

there is absolutely no reason to think that homeopathy works to prevent malaria and you won’t find that in any textbook or journal of homeopathy so people will get malaria, people may even die of malaria if they follow this advice.


Malaria is a huge killer in Kenya. It is the biggest killer of children under five. The problem is so huge that the reintroduction of DDT is considered as a proven way of reducing deaths. Magic sugar pills and water drops will do nothing. Many of the poorest in Kenya cannot afford real anti-malaria medicine, but offering them insane nonsense as a substitute will not help anyone.

Ironically, the WHO has issued a press release today on cheap ways of reducing child and adult mortality due to malaria. Their trials, conducted in Kenya, of using cheap mosquito nets soaked in insecticide have reduced child deaths by 44% over two years. It says that issuing these nets be the ‘immediate priority’ to governments with a malaria problem. No mention of homeopathy. These results were arrived at by careful trials and observation. Science. We now know that nets work. A lifesaving net costs $5. A bottle of useless homeopathic crap costs $4.50. Both are large amounts for a poor Kenyan, but is their life really worth the 50c saving?

I am sure we are going to hear the usual homeopath bleat that this is just a campaign by Big Pharma to discredit unpatentable homeopathic remedies. Are we to add to the conspiracy Big Net manufacturers too?

It amazes me that to add to all the list of ills and injustices that our rich nations impose on the poor of the world, we have to add the widespread export of our bourgeois and lethal healing fantasies. To make a strong point: if we can introduce laws that allow the arrest of sex tourists on their return to the UK, can we not charge people who travel to Africa to indulge their dangerous healing delusions?

At the very least, we could expect the Society of Homeopaths to try to stamp out this wicked practice? Could we?

Read More...

Vi bruker hele hjernen. Tiprosent-mytens bakgrunn.

Vi mennesker bruker bare ti prosent av hjernen vår. Tenk bare hva som er mulig om vi kunne bruke hele! Hvor ofte har vi ikke hørt det, og hvor hardnakket er ikke denne forestillingen? Men det er og blir sludder. Hvor kommer dette sludderet kommer fra, hva brukes det til, og hvordan kan man avlære selv velvillige mennesker godt innlært tøv?

Link

Read More...

Metal Søndag 14. oktober


Isis - Oceanic
Ipecac, 2002

Sludge doom eksisterer i mange former og varianter. Alt fra stoner sludge til groovy sørstatsrock inspirert sludge. Den varianten vi skal se på denne søndagen er den som mange kaller for atmosfærisk sludge eller post metal.
Isis er et perfekt eksempel på atmosfærisk sludge med sine blytunge riff og ambient atmosfære. Som sagt er riffene blytunge, men de har en nesten rolig følelse over seg. De har en klar progresjon og solid struktur som gjør at de aldri blir kjedelige å høre på selv om de fleste låtene er nesten 10 minutter lange.
Trommingen er også veldig effektiv og funker perfekt sammen med musikken.
Vokalen er som i de fleste sludge band av hardcore varianten. Det er mange metalheads som ikke liker (moderne) hardcore vokal, men de trenger ikke å bekymre seg. Vokalen er ikke overdreven aggressiv eller frempå på dette albumet, men heller noe som er en del av lydlandskapet. Jeg tror mange kommer til å bli positivt overasket hvor effektivt Aaron Turner bruker sin vokal på Oceanic.

Dette albumet krever en del tålmodighet og gjentatte gjennomlytninger, men til tross av dette er sjansene for å kjede seg på første gjennomlytning lik null. Hele albumet er et fantastisk lydlandskap skapt med tunge riff som hadde gjort Black Sabbath stolt.
Om du liker atmosfærisk metal og tunge lydlandskaper er dette det perfekte albumet for deg. Dette er et album man kan høre på resten av ditt liv uten å gå lei.

----------------------------------

Isle of Avalon er britisk power metal band som har gitt ut en demo og selvfinansiert EP. Du kan høre 2 låter fra EP-en på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Lizzy Borden - Council For The Cauldron

Iced Earth - Ten Thousand Strong
Hvorfor trodde de at denne videoen var en god idé? Musikken er bra og alt det der, men selveste videoen er jo latterlig teit.

Dimmu Borgir - The Sacrilegious Scorn
Ok jeg trekker tilbake det jeg sa om Iced Earth sin musikkvideo, DETTE er latterlig teit. Jeg kan ikke si at jeg er stolt over å være norsk etter å ha sett dette.

Read More...

The Atheists Spreading The Word

Read More...

Ayaan Hirsi Ali at AAI 07: Part 1 of 2

Må sees! Del 2 er her:

Read More...

lørdag, oktober 13, 2007

Rogue Scientist Has Own Scientific Method


TALLAHASSEE, FL—Only months after abandoning a tenured position at Lehigh University, maverick chemist Theodore Hapner managed to disprove two of the three laws of thermodynamics and show that gold is a noxious gas, turning the world of science—defined for centuries by exhaustive research, painstaking observation, and hard-won theories—completely on its head.
Hmmmm

Link

Read More...

fredag, oktober 12, 2007

Blue Stripe: The Life and Times of Darth Vader's Physical Therapist

You probably don't know me, but my name is Xargo Griss and I am Darth Vader's physical therapist.

Before I get started, let me take a second to offer you a tip: never follow life or career advice from a Wookiee.

I was taking a five-week accreditation course to get my PT certs at a community college on Endor. I figured I could maybe get a job with the Empire or one of the big trade federations doing leg and back work on their employees. Repetitive stress injuries and pulled muscles, that sort of thing.

There was this Wookiee that sat next to me, guy by the name of Ted I knew from some parties around the campus. He was a real loaf, never washed his hair, so he smelled like sour beer and old puke every day in class. Sort of like a cross between a frat boy and the bath mat at a frat house. Not really my type, but I don't discriminate when it comes to friends.

Link

Read More...

torsdag, oktober 11, 2007

Charles Mingus Sextet - Live in Norway, 1964













Read More...

Kiss - I Was Made For Loving You

Read More...

Without Volition

Though it is rarely spoken of in discussions about human movement, descriptions of ideomotor activity are present in the medical literature beginning in 1852 when The Proceedings of the Royal Institution reprinted a lecture by William Carpenter. He identified ideomotor as a third category of nonconscious, instinctive behavior, which also included excitomotor (breathing and swallowing) and sensorimotor (startle reactions) activity. Ideomotor movement is secondary to thought, and it begins in the cerebrum.

The discovery of its presence and descriptions of intricate studies demonstrating its manifestation conducted in the 19th and 20th centuries can be found in Hermann Spitz's text (see resources).

In short, ideomotor action is well documented and the reality of its presence has never been refuted. Instead, it seems simply to have been forgotten. As Ray Hyman states, "Although the effects of ideomotor action have been understood for at least one hundred fifty years, the phenomenon remains surprisingly unknown, even to scientists."

Link

Read More...

Letter From The Internet (Vol. 2)

What's great about Letters From The Internet is that they're real letters from real psychotics. Today's reading is from a nutty conspiracy website, "Freedom Domain," which protects you and I by exposing the atrocities of the New World Order government!

Link

En SA klassiker.

Read More...

onsdag, oktober 10, 2007

AFROCENTRISM The Argument We're Really Having

Afrocentrism is many things to many people, from the insistent claims of Leonard Jeffries to the commercialism of the mainstream media. In the last five years it has pushed its way into the American consciousness, both as an academic movement and as an attitude. Several years ago I watched Eddy Murphy as Akenaton, Iman as Nfertiti, and Michael Jackson as a Trickster Imhotep in the music video "Remember the Time." MTV had met Afrocentrism? At any rate, it was an ambitious fantasy set in ancient Egypt for the delectation of Black Americans and, perhaps, the consternation of Whites.

I, a professional Africanist, had remained largely removed from the controversy surrounding Black nationalist historiography and, especially, Afrocentrism. Not that I hadn't heard about clashes. Several years ago, I could not help but be aware of charges of both racism and anti-Semitism at Hillary Clinton's alma mater, Wellesley College. Professor Tony Martin of the Africana Studies Department taught from The Secret Relationship between Blacks and Jews, a book issued by the Nation of Islam; it argued that Jews dominated the Atlantic slave trade. Professor Mary Lefkowitz, a classicist, became one of Professor Martin's chief critics. He in turn accused her of leading a "Jewish onslaught." The president of the college became embroiled in an argument over freedom of speech, a debate with national reverberations, especially in a decade of supposedly deteriorating Black/Jewish relations.

Link

Read More...

The Ancient Egypt "Race" Issue

Rasistgrupper liker å drive på med pseudohistorisk tull for å fremheve deres rasestolthet, og svarte rasistgrupper er ikke noe unntak. En vanlig påstand blant svarte rasister er at de gamle egypterne var svarte. Denne siden tar for seg denne påstanden.

Link

Read More...

Reducing student belief in the paranormal

Richard Miller offered insights on helping students become more critical thinkers.

Students are enthralled with reports of the paranormal, so when psychologists in the classroom try to alter such beliefs, the students usually combat these efforts, says Richard Miller, PhD, of the University of Nebraska at Kearney.

The problem is that students learn the fact that paranormal occurrences resist systematic exploration, but the students don't embrace that idea personally. In an address titled "From hobbits to Hobbes: reducing students' beliefs in the paranormal" at APA's 2002 Annual Convention in Chicago, Miller identified strategies for helping students cast aside their previous beliefs and adopt a more critical stance.

Link

Read More...

Bad Moves

Bad Moves is a series by philosopher Julian Baggini detailing the various ways in which arguments or points are made badly, but often persuasively. Julian Baggini is editor of The Philosophers' Magazine.

Link

Disse korte artiklene er verd å lese fordi de tar opp logiske feilskjær man ofte ikke tenker så mye over.

Read More...

tirsdag, oktober 09, 2007

Jake E. Lee shreds

Hvilket minner meg en hel del om Lou Reed sine gitarsoloer.

Read More...

Mountain Dew

Will a mixture of hydrogen peroxide, baking soda, and Mountain Dew produce a brilliant glow?

Link

Read More...

mandag, oktober 08, 2007

The Right Brain vs Left Brain test | PerthNow

The Right Brain vs Left Brain test | PerthNow: "The Right Brain vs Left Brain test ... do you see the dancer turning clockwise or anti-clockwise?"

Jeg vet ikke om det er en spøk men for meg så snurrer hun kun med klokken. Uansett så virker beskrivelsene noe astrologiske. Men det er jo bare en følelse.

Read More...

søndag, oktober 07, 2007

Vampires, Vampires, Vampires!

Everybody loves vampires! And what's not to love? Great clothes, up all night, sleep all day, never die, loads of super powers, plus, the chicks totally dig you. On the down side, there's constant hunger, nude beaches are mostly empty at night and if a vampire hunter gets lucky and kills your undead self, you totally go to hell. In short, being a vampire kicks ass except for the ways it totally sucks. (Note to self: try to be more erudite in the unlikely event of a second draft.)

So, sit back, relax, have yourself a nice warm cup of BLOOD and lets take a look see at the pros and cons of some well known vampires in a format sure to be even more amusing than that blood drinking joke.

Link

Read More...

Maddie saken

James Randi hadde allerede omtalt denne saken.

Read More...

Metal Søndag 7. oktober



D.R.I. - Dirty Rotten LP/ The Dirty Rotten CD
Dirty Rotten Records/Beer City Records, 1983/2002

Det er ingen hemmelighet at thrash har dype røtter i hardcore punk og det er heller ingen tvil at D.R.I. (Dirty Rotten Imbeciles) er en viktig link mellom de to sjangrene. De er kjente som det bandet som populariserte utrykket crossover for beskrive sammensmeltingen av thrash metal og punk, og kjente som et band som spiller begge delene.
Men før de ble et crossover thrash band var de 100 % punk og denne utgivelsen er beviset.
Det er sikkert noen som sier nå ”dette er Metal Søndag, ikke Punk Søndag” og de har helt rett i det. Den eneste grunnen til at jeg skriver om Dirty Rotten LP er fordi de senere albumene er metal og jeg synes dette albumet er en fint introduksjon til D.R.I.. Hadde dette vært deres eneste utgivelse hadde jeg aldri brukt den som denne ukens album.

Liker du ekte hardcore (med andre ord ikke den moderne dritten som kalles hardcore disse dager) er dette det perfekte albumet for deg. Dirty Rotten LP er så punk som det går an å bli. Aggressiv nakkebrekende speed som slår ut alle tennene dine og som gjør deg til antikapitalistisk og antikommersiell anarkist som lever av sneiper og brukte sprøyte nåler du finner på gulvet i Blitz-huset. Så punk er det.
Og det er ikke en eneste svak låt å finne. Ikke en.
Noe annet som er minst like kult som Dirty Rotten LP er alle bonussporene du får med The Dirty Rotten CD fra 2002. Bonussporene består av demo opptak og radiointervjuer, og demo opptakene har en utrolig bra lydkvalitet til å være nettopp demo opptak.

Dette er som sagt ikke et metal album, men det er ingen tvil at det har hatt sin påvirkning på thrash sjangeren. Med mindre du hater punk er det ingen grunn til å unngå denne klassikeren.

-------------------------

GWWAAAAAAARR!!!!!!!


-------------------------
Xaphan er et tøft og solid death metal band fra USA. De har gitt ut en demo og du kan høre låter fra den på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Death SS - Baron Samedi

Saint Vitus - I Bleed Black

Oxbow - Down A Stair Backward

Read More...

Skeptisk til Danie Krugel


VG og Nettavisen skriver om en fantastisk utvikling i Maddie-saken.

"Det er den sørafrikanske etterforskeren Danie Krugel som har kommet med de siste avsløringene. Han hevder at han kan finne savnede personer fra hele verden ved hjelp av et enkelt hårstrå."

Jeg er temmelig skeptisk til Danie Kruge og den nye og mystiske metoden hans som han ikke kan dele med resten av verden! Hvis dette apparatet var så utrolig så ta en patent på det, finn Bin Laden, bli styrtrik, hjelp menneskeheten...Mulighetene skulle nå være uendelige.

Mystisk apparat, hemmelige metoder, hemmelig energi kilde, DNA i fra hårstrå, diffus historie... lukter ille.

Driver Vg med undersøkende journalistikk??? Jeg bare lurer.


[Oppdatering]


Given the massive potential of the invention, Danie refuses to divulge exactly how it works. He says the energy source is his most precious secret.
Link

James Randi sitt forum har også noe om Danie Krugel og denne nye og mystiske teknologien:

If healing magnets and those rings that are supposed to make wine taste better are eligible I don't see why this device wouldn't be. I think the JREF Challenge used 'paranormal' in it's broadest possible sense.


James Randi har også omtalt saken.

Read More...

lørdag, oktober 06, 2007

James Randi and the Carlos Hoax - Interview

Skulle vært mp3, men det er likevel bedre enn ingenting.

Read More...

fredag, oktober 05, 2007

onegoodmove: The Flying Spaghetti Monster

onegoodmove: The Flying Spaghetti Monster: "The Flying Spaghetti Monster"

Read More...

Norway flourishes as secular nation

'Norway flourishes as secular nation' by Montgomery Advertiser - RichardDawkins.net

Read More...

torsdag, oktober 04, 2007

The 22 Most Awful Moments in Science Fiction

22. James Cameron reads about the ocean.

James Cameron is an example of Hollywood's rarest and most precious commodity: a blockbuster summer movie director with art and soul. He revolutionized scifi action movies with Terminator and Aliens, but not long after the alien queen was blasted into the vacuum something went terribly wrong.

Cameron's next movie was The Abyss, a well-meaning and sometimes beautiful mess with a horrible ending. The film took place almost entirely underwater and involved lots of diving and driving around in submarines and also Navy SEALs. Fans might not have noticed something was wrong at this point, because Cameron followed it up with his contractually-obligated sequel to Terminator. As we all know, that film was totally awesome.

link

Read More...

Men er det ost?


Dette ser ut som ut som revet ost, den lå i hyllen med de andre ostene og den er anbefalt brukt til de samme tingene som en anvender revet ost til. Smaken har også visse likheter med ost.

Men er det ost? Ikke noe sted på pakken eller i hyllen hvor jeg fant den, står ordet ost nevnt.

Jeg er visst ikke den eneste som lurer.

Read More...

Rapture Me

Read More...

onegoodmove: Chris Matthews

onegoodmove: Chris Matthews: "Jon interviews Chris Matthews"

Helt urelevant, men jeg likte denne snutten så godt at jeg måtte se den to ganger.

Read More...

The Straight Dope: Is strength of will in fighting illness a factor in whether you live or die?"

The Straight Dope: Is strength of will in fighting illness a factor in whether you live or die?"

Tough call. On one hand, I've always been skeptical about mind-over-matter claims. If willpower has nothing to do with whether your feet get burned from walking on hot coals, as I'd say has now been amply demonstrated, why should it cause your cancer to go into remission? On the other hand, when I get a letter like yours indicating healthy skepticism about the things we're told (and Lord knows we could've used a little more of that attitude in this country in recent years), well, what can I tell you? It gives me the strength to go on.

Read More...

onsdag, oktober 03, 2007

Busta Rhymes - Gimme Some More

Read More...

Run DMC - It's Tricky

http://www.youtube.com/watch?v=-C2b8XWJnfE

Av en eller annen idiotisk grunn er Embedding disabled by request.

Read More...

Merzbow - Minus Zero

Read More...

Buzzcocks - Ever Fallen In Love?

Read More...

B-52's - Rock Lobster

Read More...

Kreasjonistenes argumenter

Kreasjonister gjør stadig nye fremstøt. Noen ganger i gode gamle varianter, andre ganger i en allerede utdatert forkledning som "Intelligent Design"-teori. Uansett er det et relativt begrenset utvalg av argumenter og påstander som ofte går igjen. Her er noen av påstander du kan møte i en debatt om evolusjon kontra skapelse – og et forslag til hvordan du kan besvare dem.

Link

Read More...